Για το δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR .

Η ίδια είδε φωτογραφίες των αθώων θυμάτων αυτής της τραγωδίας, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στους συγγενείς τους ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές τους. Ζήτησε, όμως, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως λέει, θέλει να αποδωθεί δικαιοσύνη αλλά με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Ο δικηγόρος του Γεράσιμου Γεωργιάδη θα καταθέσει μήνυση για τη διερεύνηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι' αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες», λέει η Εισαγγελέας Κοβέσι στη δημοσιογράφο Άννα Σταματιάδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsurtlrnr3t)

Κοβέσι για Τέμπη: «Αν το έργο της 717 είχε ολοκληρωθεί, δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα»

Στη συνέχεια, η ίδια λέει για τη σύμβαση 717: «Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, αυτό δεν θα είχε συμβεί».

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς επ' αυτής της υπόθεσης. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαικά χρήματα σ' αυτά τα projects».

Το ψήφισμα της Μαρίας  Καρυστιανού

Φυσικά, η Λάουρα Κοβέσι ρωτήθηκε και για το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού που στο διαδίκτυο συγκεντρώνει 1.300.000 υπογραφές από ανθρώπους που επιθυμούν την άρση ασυλίας υπουργών στην Ελλάδα.

«Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα», λέει χαρακτηριστικά.

«Ειλικρινά τους ενθαρρύνω να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην τα παρατήσουν από το να βρουν την αλήθεια. Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως Εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Πολύ νέοι και αθώοι... Δεν υπάρχουν λόγια... Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα».