Ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλώντας στο ACTION24 αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής και εκμυστηρεύσεις για υπαρξιακά ζητήματα, όπως αυτό του θανάτου. «Τον θάνατο δεν τον επιθυμώ και δεν το επιδιώκω, αλλά και δεν το φοβάμαι» είπε ο καθηγητής.

Εξηγώντας γιατί δεν φοβάται τον θάνατο, ο κ. Μπαμπινιώτης είπε πως έχει βαθιά πίστη, και ότι αυτό το βοηθάει να έχει μια άλλη σχέση με τον θάνατο. «Πιστεύω ότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ και έρχεται ο θάνατος που είναι ένα χάος και μια ανυπαρξία. Πιστεύω ότι η ψυχή του ανθρώπου δεν είναι κάτι που χάνεται. Το υλικό κομμάτι χάνεται. Το άυλο, η ψυχή δεν χάνεται. Και κάπου το συνδέω και με τη χριστιανική πίστη» ανέφερε ο καθηγητής γλωσσολογίας.

Μιλώντας για τη σύζυγό του, τη Ροδάνθη, είπε πως έχουν ζήσει μαζί 60 χρόνια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czswb3t3q1gp)

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης δημιουργός της λέξης διαδίκτυο, είπε ότι τα "greeklish" οδηγούν σε σταδιακή αποξένωση από την εικόνα μιας λέξης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czswa72o7vkx)

Επίσης τόνισε πως «όσο ο άνθρωπος εξελίσσεται, η γλώσσα πρέπει να το υπηρετήσει» και τόνισε την ανάγκη «να ανεβάσουμε τη γενική δημόσια εκπαίδευση».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsw0glzim0h)