Αναστάτωση επικρατεί στην περιοχή του Ζωγράφου, μετά την εμπρηστική επίθεση που εξαπέλυσαν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα. Αρκετά οχήματα και μοτοσικλέτες τυλίχθηκαν στις φλόγες και έγιναν στάχτη, ενώ οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής σοκάρουν.

Διαβάστε ακόμα: Ζωγράφου: Άγνωστοι που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη πυρπόλησαν σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (Εικόνες & Βίντεο)

Τι συνέβη

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 3 και 10 το πρωί άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ταξίλου, στην περιοχή του Ζωγράφου. Από την επίθεση κάηκαν ολοσχερώς 5 σχολικά λεωφορεία ιδιωτικού σχολείου, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν 6 ΙΧ αυτοκίνητα και 3 μοτοσικλέτες.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. 


Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztadj6t3sll)

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου - Συγκλονίζει κάτοικος: «Έτρεξα να ανεβάσω την τέντα»

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα όσα είπε κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Action24. Ο κάτοικος περιέγραψε τις στιγμές αυτές και είπε χαρακτηριστικά:

«Γύρω στις 3 τα μεσάνυχτα είδα έντονη λάμψη, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τα οχήματα να καίγονται οι μπροστινές ρόδες τους. Μετά το εύφλεκτο υλικό που ρίξανε μάλλον στην μπροστινή ρόδα του κάθε αυτοκινήτου η φωτιά αναζωπυρωνότανε. Κατέβηκα κατευθείαν κάτω για να δω τις μηχανές μου να τις σώσω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα, καθώς από τη φωτιά που είχε πάρει όχημα, κύλησε, με συνέπεια να τη μεταδώσει στην πολυκατοικία. Αμέσως έτρεξα πάνω να ανεβάσω την τέντα για να μην εξελιχθεί η φωτιά σε μεγάλο βαθμό. Έχουν καεί πολλά οχήματα. Η Πυροσβεστική έδρασε αμέσως. Δίπλα είναι η Πανεπιστημιούπολη, έθεσαν τη φωτιά άμεσα υπό έλεγχο. Οι δύο μηχανές μου έχουν λιώσει, υπάρχει μέταλλο λιωμένο στον δρόμο. Δεν επισκευάζονται».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

fwtia_zwggg009
fwtia_zwggg010
fwtia_zwggg011
fwtia_zwggg012
fwtia_zwggg013
fwtia_zwggg001
fwtia_zwggg002
fwtia_zwggg003
fwtia_zwggg004
fwtia_zwggg005
fwtia_zwggg006
fwtia_zwggg007
fwtia_zwggg008