Tiς πρόσφατες ομοφοβικές επιθέσεις κατά δύο τρανς ατόμων στην Θεσσαλονίκη σχολίασε ο Ιωάννης Μελισσανίδης, χαρακτηρίζοντάς τες «Σοκαριστικές και αδικαιολόγητες».

Ο ολυμπιονίκης και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της ρητορικής μίσους βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Οποιαδήποτε μορφή σωματικής ή λεκτικής βίας είναι κατάπτυστη και αδικαιολόγητη, ακόμα και από ανήλικα παιδιά. Η λεκτική βία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε κακουργηματική πράξη».

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μελισσανίδη, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν «τεράστιο» θετικό πρόσιμο, αλλά χρειάζεται χρόνος για να γίνει η ισότητα των φύλων «νόμος» και στο μυαλό των πολιτών. Συνέχισε λέγοντας ότι: «Το προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον παίζει σίγουρα ρόλο σε αυτές τις επιθετικές συμπεριφορές, αλλά δεν έγιναν επιθετικοί όλοι οι άνθρωποι μεγάλωσαν σε προβληματικές οικογένειες. Πίσω από τα αγόρια που κάνουν ομοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις κρύβεται η ανάγκη τους να αποδείξουν πόσο "άντρες" είναι», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Για μένα η λεβεντιά και η μαγκιά είναι άφυλες, έχουν μόνο ψυχή. Όποιος δεν έχει ψυχή και δεν τιμά "αυτά που κουβαλά" συμπεριφέρεται έτσι».

Τέλος, κατά τη γνώμη του, η λύση στα φαινόμενα ρητορικής μίσους και ρατσιστικής βίας είναι η «σύλληψη, τιμωρία και στιγματισμός» των δραστών, ώστε να αποτρέπονται οι επιθέσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztdpb4xzkxl)