Μια επικερδή επιχείρηση κατηγορείται ότι είχε στήσει ο ηθοποιός Ν.Γ. μαζί με πέντε ακόμη άτομα, οι οποίοι φέρονται ότι έκλεβαν πολυτελή οχήματα και, αφού παραποιούσαν τους αριθμούς των κινητήρων, είτε τα πωλούσαν ως μεταχειρισμένα είτε τα έκοβαν σε ανταλλακτικά.

Η υποκριτική φαίνεται ότι δεν είχε να προσφέρει αρκετά στον ηθοποιό που είχε εμφανιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης». Έτσι, εγκατέλειψε την υποκριτική και ασχολήθηκε με ένα συνεργείο οχημάτων στις Αχαρνές. Εκεί μαζί με τους συνεργούς του, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, παραποιούσαν τα στοιχεία υπερπολυτελών οχημάτων που έκλεβαν και τα πωλούσαν. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, τα κέρδη της σπείρας ξεπερνούν τις 980.000 ευρώ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czto79vm9qox)

Οι κατηγορούμενοι επέλεγαν οχήματα που θα τους απέφεραν σημαντικά έσοδα, κυρίως οχήματα των εταιρειών BMW, Mercedes, Jeep, Nissan, Smart και Τοyota. Αυτό που ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί είναι αν γίνονταν και κλοπές κατά παραγγελία. Οι έξι κατηγορούμενοι παρακολουθούνταν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι μάλιστα τους έχουν καταγράψει και σε βίντεο εν ώρα… εργασίας. Ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της σπείρας είναι και ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στάθης Ταυλαρίδης, από τον οποίο είχαν αφαιρέσει την ακριβή μοτοσικλέτα του. Ο 51χρονος ηθοποιός στους αστυνομικούς ομολόγησε πως εμπλέκεται στο κύκλωμα και, όπως εξακριβώθηκε, το συνεργείο οχημάτων που διέθετε είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων, σε υπαίθριο χώρο με υψηλή περίφραξη και μεγάλη διπλή πόρτα.

Διαβάστε ακόμα: ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κλέψει 40 αυτοκίνητα - Είχαν βγάλει πάνω από 980.000 ευρώ - Η δράση τους (Εικόνες & βίντεο)

Τι φέρεται να ισχυρίστηκε ο πρώην ηθοποιός

Μόλις ο πρώην ηθοποιός ολοκλήρωνε τη διάλυση του οχήματος, ο 35χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας φόρτωνε τα εξαρτήματα σε ένα βαν και τον πλήρωνε για τις… υπηρεσίες του. Ο πρώην ηθοποιός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος το μόνο που έκανε ήταν να αποσυναρμολογεί πλημμυρισμένα αυτοκίνητα.

Τι ανακάλυψαν

Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί 40 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, όμως πιστεύεται ότι είναι πολλές παραπάνω, καθώς και δύο μοτοσικλετών. Στις εγκαταστάσεις των μελών της συμμορίας οι αστυνομικοί εκτός από τα κλεμμένα οχήματα και τα χιλιάδες ανταλλακτικά που εντόπισαν βρήκαν επίσης πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας χωρών του εξωτερικού, πλαστές σφραγίδες, καθώς και συσκευή παρεμβολής ραδιοσυχνοτήτων (jammer). Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, καθώς δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και δημόσιοι υπάλληλοι που θα βοηθούσαν το κύκλωμα για τη νομιμοποίηση των παραποιημένων στοιχείων των κλεμμένων οχημάτων. Για την υπόθεση, πλην των έξι, έχει σχηματιστεί και δικογραφία για δύο επιπλέον άτομα, τα οποία αναζητούνται.