Η ώρα των απολογιών έφτασε για την υπόθεση του σκανδάλου της Folli Follie στην υπό εξέλιξη δίκη που διενεργείται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της εταιρείας. Πρώτος κατηγορούμενος που άρχισε την απολογία ενώπιον του δικαστηρίου είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος μαζί με την γυναίκα του Αικατερίνη άρχισαν την εταιρεία.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση καθώς του αποδίδονται πέντε κακουργηματικές πράξεις είπε στην έναρξη της απολογίας του πως αυτήν την ημέρα την περίμενε πέντε χρόνια. «Αυτή την ημέρα την περίμενα πως και πως. Επί πέντε χρόνια δεν έχω μιλήσει πουθενά, μια μερίδα του τύπου μου επιτίθεται συνεχώς και είμαι αναγκασμένος να μην βγαίνω από το σπίτι. Το τεκμήριο της αθωότητος έχει γίνει κουρέλι. Είμαι εδώ για να μάθετε την πραγματικότητα και εσείς θα την κρίνετε μετά» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στους δικαστές.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στην δημιουργία του ομίλου και πως επέλεξαν την ανάπτυξη του στην Ασία και συγκεκριμένα στο Χονγκ Κονγκ. Μέσα σε μία δεκαετία όπως τόνισε η εταιρεία του είχε δώσει πάνω από 1,5 δις στο ελληνικό κράτος και εξήγησε πως εισήχθη στο χρηματιστήριο διότι πληρούσε τις προϋποθέσεις.

«Μπήκαμε με το σπαθί μας» είπε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και εξήγησε πως εταιρία αναπτύχθηκε και στο εξωτερικό. «Ανοίξαμε 65 καταστήματα στην Ελλάδα και συγχρόνως 10 καταστήματα σε πρωτεύουσες του εξωτερικού…Είχαμε κάνει εταιρία κολοσσό, τη μεγαλύτερη στο χρηματιστήριο και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονταν εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρίας, χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά.»

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στον τρόπο που επέλεξαν το Χονγκ Κονγκ, λέγοντας πως ήταν η Νέα Υόρκη της Ασίας. «Εμείς πουλούσαμε Ελλάδα. Όλες οι καμπάνιες είχαν θέμα την Ελλάδα. Σε όλα τα μετρό, τα αεροδρόμια υπήρχαν αφίσες της Follie. Μου στοίχιζαν κάποια δισεκαττομύρια όλα αυτά. Γίναμε γνωστοί παγκοσμίως» είπε ο κατηγορούμενος για πέντε κακουργήματα. Η απολογία του Δημήτρη Κουτσολιούτσου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου.