Τα όσα ισχυρίστηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή δεν ήταν αρκετά για να τον αθωώσουν. Ο 55χρονος μετά από την απολογία του, οδηγείται στις φυλακές. «Δημιουργήθηκε μία παρεξήγηση με την κοπέλα, επενέβη ο μάγειρας, άρχισε να τον βρίζει και να κουνάει τα χέρια του έντονα, και στη συνέχεια δημιουργήθηκε αυτό που γνωρίζετε», είπε ο Ελευθέριος Μπλιώνας, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Έχουν περάσει πάνω από 10 μέρες και τα σημάδια από την επίθεση είναι ακόμα εμφανή. Ο κ. Σπύρος, μάγειρας του ουζερί, προσπαθεί να αναρρώσει και κυρίως να δικαιωθεί. «Οι γιατροί τρομάξανε σήμερα που είδαν την κοιλιά μου. Για μία μερίδα φαγητό», είπε το θύμα της επίθεσης. Η στιγμή του μαχαιρώματος ζωντανεύει ξανά και ξανά μπροστά στα μάτια του. Θυμάται με κάθε λεπτομέρεια τα δραματικά δευτερόλεπτα τις επίθεσης. «Παίρνει το πιρούνι και αγριεύουν τα μάτια του τόσο, δεν το πίστευα. Του αρπάζω το χέρι εδώ, αυτός είχε αρπάξει με το δεξί το μαχαίρι», περιέγραψε στο Mega.

Ο 65χρονος λέει πως κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την συμπεριφορά αυτού του πελάτη. Οι κινήσεις και οι εκφράσεις του, ήταν ασυνήθιστες. «Έρχεται ο πελάτης, μπαίνει, αφήνει το μηχανάκι μπροστά στο μαγαζί, τον ξέρω, έχει πέντε χρόνια εδώ. Κατάλαβα ότι είχε πάρει κάτι πολύ βαρύ, όχι ποτό είχε ξεφύγει».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czufhe5qdtf5)
Πάει ο ίδιος να του πάρει παραγγελία, όπως κάνει με όλους τους πελάτες του μαγαζιού. «Θέλω να φάω κάτι ελαφρύ μου λέει, έφευγαν τα μάτια του. Πολύ ωραία του είπα, έχω κοτόσουπα, έχω πρασόρυζο και σε λίγο μου λέει όχι όχι τέτοια, ελαφρύ σε κρέας. Ε σε κρέας έχω κοντοσούβλι». Ενώ αρχικά ζήτησε κάτι ελαφρύ, τελικά κατέληξε στο κοντοσούβλι. Ο 55χρονος μάγειρας του φέρνει τη μερίδα και λίγο αργότερα ο πελάτης τον φωνάζει στο τραπέζι. «Κολλάει στο κοντοσούβλι. Το βλέπω που το κόβει, λέει έλα λίγο, είναι σημερινό ή μπαγιάτικο», είπε το θύμα της επίθεσης.

Αιτία της επίθεσης, που τον έστειλε στο κρεβάτι του χειρουργείου, ήταν η μερίδα που ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν της ώρας, αλλά προηγούμενης ημέρας. Ο μάγειρας, θύμα της επίθεσης με το μαχαίρι γνώριζε τον συγκεκριμένο πελάτη. Λέει πως ερχόταν τα τελευταία πέντε χρόνια σταθερά, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. «Δεν ξέρω με τι νευρικότητα ήρθε, παρελθόν με εμένα δεν είχε», είπε. Πλέον ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε, με τον μάγειρα να ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του.

«Τον βρήκε με το μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα»

Μιλώντας στο Live News, ο Λευτέρης Μπλιώνας, δικηγόρος του κατηγορούμενου, δήλωσε πεπεισμένος ότι όταν η υπόθεση οδηγηθεί στο ακροατήριο θα γίνει μεταβολή κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Παράλληλα, περιέγραψε πώς συνέβη το περιστατικό στο κατάστημα. «Ο εντολέας μου πήγε στο κατάστημα, το οποίο όταν άνοιξε ανήκε στον ίδιο και στην (τότε) κοπέλα του. Στη συνέχεια για φορολογικούς λόγους πήγε στο όνομα της κοπέλας και αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει το καθεστώς και έχει μεταβιβαστεί σε άλλο άτομο», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Πήγε για φαγητό και εισερχόμενος στο κατάστημα χαιρέτησε τον μάγειρα, παρήγγειλε και αντελήφθη ότι η ποιότητα του φαγητού δεν είναι καλή. Τότε ζήτησε τον λόγο από την κοπέλα που είχαν σχέση και ξεκίνησε ένας διαπληκτισμός μεταξύ τους. Ο μάγειρας βγήκε και άρχισε να τον βρίζει και να κουνάει έντονα το χέρι του. Στο σημείο αυτό, ο πελάτης μου σηκώθηκε από την καρέκλα, η κοπέλα μπήκε ανάμεσά τους και γυρίζοντας ο πελάτης μου τον βρήκε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα». Σύμφωνα με τον κ. Μπλιώνα, από τα έγγραφα του νοσοκομείου προκύπτει ότι δεν επλήγη κάποιο ζωτικό όργανο του μάγειρα.