Χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα αναμένονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα ενόψει των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα, ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο, θα ξεχυθούν στους δρόμους στις μεγάλες παρελάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου Πατρέων.

Οι καρναβαλιστές θα συμπαρασύρουν Πατρινούς και επισκέπτες κάθε ηλικίας σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα, μεταμορφώνοντας όλη την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς, νεανικής ορμής, εξωστρέφειας, δημιουργίας και διασκέδασης. Η κορύφωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα έχει έντονη τη σφραγίδα των φωταγωγημένων καρναβαλικών αρμάτων του δήμου Πατρέων, που θα παρελάσουν απόψε για πρώτη φορά στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής του δήμου Πατρέων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

Σε μια ολιγόλεπτη στάση τους περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου, τα άρματα θα προκαλέσουν την προσοχή και το θαυμασμό μικρών και μεγάλων, οι οποίοι θα τα χαρούν από κοντά και θα φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας θα είναι ο «Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης», που παίζει μια παρτίδα σκάκι με τις χώρες του πλανήτη.