Με τον πατροπαράδοτο τρόπο, την αναβίωση του Διονυσιακού εθίμου «Μπουρανί», γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα ο Τύρναβος Λάρισας.

Εκατοντάδες επισκεπτών συρρέουν στην Κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τα πειράγματα και τα πιπεράτα σχόλια δίνουν και παίρνουν γύρω από το καζάνι που βράζει.

Το «Μπουρανί» είναι το πρωτότυπο και τολμηρό έθιμο της Αποκριάς, που κλείνει κάθε χρόνο τον κύκλο των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Στον Τύρναβο βρέθηκε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη και πήρε μια... γεύση από το «Μπουρανί» που αναβιώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Σύμβολο σε αυτό το έθιμο είναι ο φαλλός και οι βωμολοχίες που ακούγονται είναι μυθικές. Αυτή την ημέρα, όλα επιτρέπονται και δεν παρεξηγούνται στον Τύρναβο

«Δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, το ΕΣΡ το επιτρέπει», είπε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τότε ένας κάτοικος της περιοχής, της έδεσε γύρω από την μέση έναν φαλλό λέγοντάς της: «Μην στεναχωριέσαι όμως την π... δεν θα την φας!».

Τον λόγο πήρε ένας κάτοικος από τον σύλλογο «Μπουρανί-Γαϊτανάκι» του Τυρνάβου, ο οποίος είπε: «Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους, χαρά στα σκέλια μας, καλά γ.. να έχουμε φέτος!».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czwp04dyav55)