Ακόμα μία φορά ένα τραγικό γεγονός έρχεται να υπογραμμίσει πόσο επικίνδυνα είναι τα πυροτεχνήματα, ιδιαίτερα, μάλιστα, εκείνα που χρησιμοποιούνται στις πιο ακραίες συνθήκες για λόγους επιβίωσης. Μιλάμε για τις ναυτικές φωτοβολίδες, οι οποίες αποτέλεσαν άλλη μία φορά θανατηφόρο «όπλο», με αποτέλεσμα τον χαμό του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη. Πρόκειται για ιδιοκτήτη φούρνου στο κέντρο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, ο οποίος στο πλαίσιο του εορτασμού του καρναβαλιού, το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας, τραυματίστηκε θανάσιμα από μια τέτοια φωτοβολίδα.


Άγιος Νικόλαος: Το χρονικό της τραγωδίας

Τόσο ο 33χρονος όσο και δύο φίλοι του, κινούμενοι παραπλεύρως της μεγάλης καρναβαλικής πομπής, άρχισαν να πυροδοτούν αρκετές ναυτικές φωτοβολίδες. Μία από αυτές, όμως, εξερράγη μπροστά στον κορμό του 33χρονου, με το θραύσμα να σφηνώνεται στο συκώτι του.

Από τους παρευρισκομένους έγινε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να τον φροντίσουν. Ο Μανώλης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με ακατάσχετη αιμορραγία και σοβαρές κακώσεις, διασωληνώθηκε, ωστόσο υπέστη ανακοπή. Επί περίπου σαράντα λεπτά έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο νεαρός Κρητικός, δυστυχώς, «έσβησε».

Να σημειωθεί πως την ώρα της μεταφοράς του στο νοσοκομείο δεν εφημέρευε χειρουργός, παρά μόνο αναισθησιολόγος. Ήρθε από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και της ιατρικής υπηρεσίας και τον χειρούργησε με τη βοήθεια γυναικολόγων που εφημέρευαν. Επίσης, ήρθε ακόμα ένας γιατρός από την Ιεράπετρα, ειδικευόμενος χειρουργικής, ο οποίος βρισκόταν στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να παρευρεθεί στο καρναβάλι.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czx2rt6wmeop)


Έρευνα για το ποιος κρατούσε τη μοιραία φωτοβολίδα 

Οι αστυνομικές Αρχές επενέβησαν προχωρώντας στη σύλληψη των άλλων δύο φίλων του 33χρονου. Ο ένας, μάλιστα, από αυτούς παρέδωσε στις Αρχές τουλάχιστον δέκα πυροδοτημένες φωτοβολίδες, όπως και τουλάχιστον δύο φωτοβολίδες που ήταν άθικτες. Μεταξύ των στοιχείων ήταν κι εκείνη που εξερράγη.

Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση, καθώς έχει την υποχρέωση να αποκλείσει το ενδεχόμενο αμέλειας ή άλλης ενέργειας που να οδήγησε στον θάνατο του 33χρονου. Παράλληλα, ερευνάται και ο τρόπος με τον οποίο οι τρεις άνδρες προμηθεύτηκαν αυτές τις φωτοβολίδες, που δεν ήταν και λίγες.

Η κηδεία του άτυχου Μανώλη θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη, στην Παναγία Ευαγγελίστρια του Αγίου Νικολάου.