Στον Άγιο Νικόλαο, θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολίδα.

Ο 33χρονος μαζί με φίλους του διασκέδαζε στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου, συμμετέχοντας στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, όταν άναψαν ναυτικές φωτοβολίδες.

Διαβάστε επίσης: Άγιος Νικόλαος: Πιθανόν ληγμένη η ναυτική φωτοβολίδα που σκότωσε τον 33χρονο - Συγκλονίζει το δράμα της οικογένειας του


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, κατά τη διάρκεια των εορτασμών ο 33χρονος προσπαθούσε να πυροδοτήσει τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν άναβε. Κάποια στιγμή αυτή άναψε και έπεσε στην κοιλιακή του χώρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czwvc13m8mc1)

O 33χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή. Ο νεαρός δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας ακατάσχετης αιμορραγίας.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Χειρουργικής του νοσοκομείου, Νίκος Μουδατσάκης, ο άτυχος άνδρας «οδηγήθηκε στο χειρουργείο με εκσεσημασμένη αιμορραγία, έπαθε ανακοπή, έγινε προσπάθεια από μας πάνω από ώρα, όμως, δεν τα κατάφερε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 10 φωτοβολίδων, εκ των οποίων ορισμένες ήταν ληγμένες.

Οι αρχές συνέλαβαν τους δύο φίλους του 33χρονου, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο φίλοι του 33χρονου μετά τη σύλληψη - Παρέδωσαν σρτους αστυνομικούς τη μοιραία φωτοβολίδα



Μετά το μοιραίο συμβάν, οι δύο φίλοι του θύματος συνελήφθησαν, αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων φίλος του θύματος παρέδωσε στις αρχές τόσο την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί, η οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει.

Ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη από τη ναυτική φωτοβολίδα που έσκασε και σφηνώθηκε στα σωθικά του λέγοντας ότι είναι διασωστική η χρήση της, δηλαδή ειδοποιεί για κίνδυνο, αλλά όταν είναι ληγμένα τα εκρηκτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα:

«Πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε αντικείμενα με εκρηκτικές ύλες. Η ναυτική φωτοβολίδα έχει εκρηκτική ύλη και όταν λήξει έχει επιπλοκή. Να μην αγγίζουμε ληγμένα εκρηκτικά. Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι. Είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος τέτοια υλικά και να έχει άδεια από καταστήματα είδη αλιείας. Όσοι προμηθεύονται τέτοιες φωτοβολίδες να διαβάζουν τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία» συνέστησε και τόνισε επίσης πως απαγορεύεται η ρίψη της στη στεριά.


Οικογενειακος φίλος 33χρονου: «Το παιδί είχε χτυπηθεί στο συκώτι, δεν πρόλαβε να πει τίποτα»


Οικογενειακός φίλος του 33χρονου, μιλώντας στο Star, περιέγραψε όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. «Είχε ανάψει (σ.σ. τη φωτοβολίδα), την κρατούσε στο χέρι και τη στριφογύριζε και κάποια στιγμή εξερράγη και έφυγε ένα τμήμα και του καρφώθηκε στα πλευρά. Το παιδί είχε χτυπηθεί στο συκώτι. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα» τόνισε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Ο γιος μου ήταν ακριβώς δίπλα του... Ήταν παρέα με τον Μανώλη, είναι φίλοι είναι αδελφικοί φίλοι...Όταν άκουσε την έκρηξη θεώρησε ότι αυτός έχει χτυπηθεί, φανταστείτε ότι εμείς ακούσαμε τον κρότο σε απόσταση 300 μέτρων».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czx2oeo00vw9)


Κηδεία αντί για γάμος: Η οικογένεια χάνει το δεύτερο παιδί της


Ο πόνος για την οικογένεια του 33χρονου αβάστακτος, καθώς ο Μανώλης είναι το δεύτερο παιδί που χάνουν. Σύμφωαν με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 33χρονος είχε χάσει και την αδερφή του στο παρελθόν, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Ο 33χρονος είχε τραυματιστεί ξανά στα κάτω άκρα με κροτίδα


Τραγική ειρωνεία είναι ότι το θύμα, είχε και παλαιότερα ατύχημα με κροτίδα, από το οποίο μάλιστα είχε χάσει μέρος των άκρων του.

Ο αδικοχαμένος Μανώλης Κριτσωτάκης ήταν ιδιοκτήτης φούρνου της περιοχής, ενώ κατά πληροφορίες βρισκόταν σε προετοιμασία να παντρευτεί στο άμεσο μέλλον.

Η κηδεία του άτυχου 33χρονου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 3 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.