«Επιστημονικά αβάσιμη» και ηθικά απορριπτέα χαρακτηρίζει την πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας-Ελένης Νικολού, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος-Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία σχετικά με τις νέες εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της εισαγγελέως σχετικά με την απαλλαγή του Ηλία Μίχου, λόγω αμφιβολιών, από τις κατηγορίες του βιασμού και δύο μορφών του αδικήματος της μαστροπείας προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση της Εταιρείας

«Η Εταιρεία μας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό.

Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα.

Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα.

Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας».