Οι κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στον πυρηνικό αντιδραστήρα του ΑΠΘ φαίνεται να είχαν τρυπώσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, την περίοδο που το κτήριο βρισκόταν υπό κατάληψη, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, που μίλησε στο MEGA.

Την τεράστια τύχη που είχε η Θεσσαλονίκη και τον τρόπο που αποφεύχθηκε η τραγωδία από το αποτυχημένο πυρηνικό ριφιφί αποκάλυψαν «Τα Νέα». Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως υπήρξε παραβίαση του λουκέτου πόρτας που οδηγεί σε χώρο του πανεπιστημίου στον οποίο βρισκόταν για εκπαιδευτικούς λόγους πυρηνικός αντιδραστήρας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε από καθηγητές του πανεπιστημίου και ορισμένοι έχουν καταθέσει ήδη κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Αναφέρουν ότι η απουσία προσωπικού ή η δράση των καταληψιών εγκυμονεί κινδύνους καθώς οι κινήσεις τους είναι κάποιες φορές ανεξέλεγκτες σε ευαίσθητους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czxse2krjwgx)

Έτσι, στην προσπάθειά τους να περάσουν στη Βιολογική Σχολή, καταληψίες μπήκαν σε αυτόν τον χώρο και έσπασαν την πρώτη πόρτα από τις δύο που οδηγούν στον πυρηνικό αντιδραστήρα. 

Στη συνέχεια, έσπασαν το λουκέτο, πιστεύοντας πως τους οδηγεί κάπου αλλού. Όταν έφρασαν στον πυρηνικό αντιδραστήρα σταμάτησαν εκεί.

Αυτό φαίνεται να έχει γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου.