Σοκαριστικές εικόνες με νεκρά ελάφια σε δημοτικό πάρκο στη Ρόδο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Πρόκειται για το Ελαφοκομείο, όπου κουφάρια ελαφιών εντοπίστηκαν από επισκέπτη ο οποίος ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες εκφράζοντας την οργή του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, διερωτώμενος ποιος είναι υπεύθυνος για το αποτρόπαιο θέαμα, πίσω από το πάρκο στο Ροδίνι «υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος με πλέγμα και μέσα έχει δεκάδες νεκρά ελάφια και κάποια ζωντανά που κάθονται ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια από νεκρά ελάφια».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι τα ελάφια είναι εγκαταλελειμμένα χωρίς νερό και φαγητό «σίγουρα εδώ και καιρό» απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

*Διαβάστε ακόμα: Φρίκη στη Ρόδο: Εντοπίστηκαν νεκρά ελάφια σε πάρκο - Έκκληση για τη διάσωση των υπόλοιπων ζώων

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czyctpkzw5nt)

Προκαταρκτική εξέταση

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώου και της παράβασης καθήκοντος.

«Ο δήμαρχος βγήκε και είπε ότι σιτίζονται και ποτίζονται κανονικά και ότι τα πτώματα οφείλονται σε καυγάδες αρσενικών. Μέσα στα πτώματα βέβαια, υπήρχαν και μικρά ζώα, οπότε αυτό δε νομίζω ότι ισχύει», λέει, μιλώντας στο MEGA,η πρόεδρος της φιλοζωικής Ρόδου, Γιούλα Διμέλη.

«Περιμένουμε να δούμε τα πορίσματα της κτηνιατρικής υπηρεσίας από την Περιφέρεια, να δούμε τι ακριβώς συνέβη, παρόλα αυτά, τα ζώα ήταν πολύ καιρό εκεί».

Όπως λέει η ίδια:

«Η γνώμη μου είναι ότι υποσιτίζονται, πράγμα που το παραδέχτηκε και η προηγούμενη αλλά και η νυν δημοτική αρχή. Όταν ένας υπάλληλος του πρασίνου, αφού τελειώσει άλλες εργασίες, πηγαίνει μία ώρα να σιτίσει και να ποτίσει 80 ζώα μέρα παρά μέρα, εγώ 30 γάτες έχω και θέλω μια ώρα να τις ταΐσω».

Σύμφωνα με την κα Διμέλη:

«Δεν υπάρχει εξιδεικευμένος υπάλληλος που να ασχολείται μόνο με αυτό. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχουν δύο άνθρωποι από την υπηρεσία πρασίνου οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με άλλα πράγματα, οι οποίοι πηγαίνουν και εκεί και κάνουν και αυτό το έργο».