Σε Ελλάδα και εξωτερικό είχε απλώσει τα πλοκάμια του μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών και άλλων παράνομων σκευασμάτων. Μέλη του κυκλώματος καθώς και πελάτες, ήταν αθλητές όπως bodybuilders, ποδοσφαιριστές και σφαιροβόλοι, ιδιοκτήτες γυμναστηρίων καθώς και καταστημάτων πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα επεκτεινόταν και στο εξωτερικό. Η προμήθεια των παράνομων σκευασμάτων, τα οποία αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιούνταν κυρίως από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Λετονία και την Πολωνία.

«Δεν έχει σταματήσει η έρευνα»

«Από ό,τι φαίνεται προμηθεύονταν από ευρωπαϊκές χώρες τα σκευάσματα», λέει, μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου. «Ήταν παράνομα αναβολικά σκευάσματα αλλά και κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα για κάποιους άλλους ιατρικούς λόγους, και ναρκωτικών ουσιών, και τα διακινούσαν σε άλλες χώρες του εξωτερικού αλλά και στη χώρα μας. Έχουν συλληφθεί ήδη 5 άτομα από το συγκεκριμένο κύκλωμα, βρέθηκαν και αρκετά μεγάλες ποσότητες αναβολικών».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d00y20tzl70p)
Όπως λέει η ίδια: «Δεν έχει σταματήσει η έρευνα της Αστυνομίας η οποία έχει γίνει και σε συνεργασία με τις ξένες Αρχές. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου αθλητές, είτε επαγγελματίες είτε όχι, χρησιμοποίησαν αυτά τα σκευάσματα και όντως βρέθηκαν όταν έγινε ο έλεγχος, πριν βρεθούν σε κάποια αθλητική διοργάνωση».