«Η προσπάθεια στρέφεται εναντίον μόνο του σταθμάρχη. Δεν μπορεί να φταίει μόνο αυτός, είναι άνθρωπος, αν πάθαινε κάτι;», είπε ο Χρήστος Χούπας, πατέρας θύματος της τραγωδίας στα Τέμπη, που μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για το πρωτοσέλιδο του «Βήματος».
Το «Βήμα της Κυριακής» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος προχώρησαν σε μία αποκάλυψη που αφορά την τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παρουσιάζει η εφημερίδα, η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

«Έχουμε πολλά στοιχεία στα χέρια μας που δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμα. Από πίσω κρύβεται κουκούλωμα, ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται. Όλο το Καραμανλέικο προσπαθούν να καλύψουν. Θα μπορούσε, τη στιγμή που κουνούσε το δάχτυλο, ο ξεδιάντροπος, θα μπορούσε εφόσον θεωρεί τον εαυτό του αθώο να βρεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης και να αθωωθεί ενδεχόμενος. Το να κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία είναι το λιγότερο άνανδρο. Ευελπιστούμε, αλλά δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Θέλουμε τη δικαίωση», είπε ο Χρήστος Χούπας.

«Κάθε μέρα, το βράδυ μας μιλάνε τα παιδιά μας. Παιδιά χάσαμε όχι γατιά. Τα παιδιά μας τα τρώει το χώμα. Και κουνάει το δάχτυλο, σε ποιον τον κουνάει;. Τυχαία πήρε το επίθετο αυτό, δεν μόχθησε για να το αποκτήσει. Αλλά τι να πεις στην Ελλάδα. Ευθύνη φέρει ο υπουργός. Από τα συστήματα ασφαλείας δεν δούλευε κανένα. Μου είναι αδιάφορο αν θα τιμωρηθεί ένας ή πολλοί. Η προσπάθεια στρέφεται εναντίον μόνο του σταθμάρχη. Δεν μπορεί να φταίει μόνο αυτός, είναι άνθρωπος, αν πάθαινε κάτι;», κατέληξε.