Παλμό, λεβεντιά και χάρη είχε η παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και των στρατιωτικών, των εκκλησιαστικών και των τοπικών αρχών της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως αναφέρει το voria.gr την παρέλαση άνοιξαν τα πολιτικά τμήματα, μεταξύ των οποίων ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας και ο Σύνδεσμος Τραυματιών Εφέδρων Πολεμιστών Οπλιτών Νομού Θεσσαλονίκης υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν μαθητές 19 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, της πόλης που με υπερηφάνεια παρέλασαν κρατώντας την ελληνική σημαία. Περπατώντας στον ρυθμό των εμβατηρίων που παιάνιζε η φιλαρμονική του Παπαφείου Ιδρύματος «Ο Μελιτεύς» οι μαθητές απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ο οποίος βρέθηκε στην παραλία παρά το κρύο.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν σύλλογοι, σωματεία της Θεσσαλονίκης με παραδοσιακές στολές και εθελοντικά σώματα, ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε, όπως κάθε χρόνο, με τέσσερα στρατιωτικά πεζοπόρα τμήματα, τα οποία συνόδευσε η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα κατάφερε όχι μόνο να απελευθερωθεί αλλά να είναι ανάμεσα στις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη με τις πιο ισχυρές Δημοκρατίες. Τα επόμενα 200 χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερα με ενότητα, σύνεση και σωφροσύνη». Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, ευχήθηκε να συνηδειτοποιήσουμε όλοι την αξία της πίστης όσο και της αγάπης για την πατρίδα.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε ότι σήμερα τιμούμε τους ήρωες και τις ηρωΐδες του 1821 που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία και πρόσθεσε ότι αγωνίστηκαν και για ενα κράτος, το οποίο θα έχει κανόνες, ισότητα και Δικαιοσύνη.

Τέλος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε ότι θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία και σήμερα τιμούμε εκείνη τη στιγμή που γεννηθήκαμε ως ελεύθερο κράτος κι ότι οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν.