Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο του Ηρακλείου, για να παρακολουθήσει την παρέλαση δημοτικών, γυμνασίων-λυκείων, σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για την 25η Μαρτίου.

*Διαβάστε εδώ: Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Η επετειακή διέλευση του Supermarine Spitfire συνοδεία αεροσκάφους F-16 (Βίντεο)

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, κάποιοι σήκωσαν πλακάτ με μηνύματα ειρήνης για τον πόλεμο στη Γάζα.

Στις 8 το πρωί, έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στο άγαλμα του Δασκαλογιάννη και στις 10:45 τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος.

Για το μήνυμα της ημέρας μίλησε η κ. Παπαζαχαριάκη Μαριλένα, εκπαιδευτικός, διευθύντρια του 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Στις 11:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή στο μνημείο-άγαλμα του Δασκαλογιάννη (Πλατεία Δασκαλογιάννη), επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση.
στεφάνων από τις Αρχές του τόπου.

Η καθιερωμένη παρέλαση ξεκίνησε στις 12:00 από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, με συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούργια Πόρτα (Καμάρες, εξωτερικά των τειχών - είσοδο Κηποθέατρου «Ν. Καζαντζάκης»).

irakleio_parelasi
parelasi_kriti
mathitiki_parelasi
parelash_25i_martiou


*Πηγή: neakriti.gr

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d02tz2w8ne9t)