Η έξαρση βίας μεταξύ των ανηλίκων και η νεανική εγκληματικότητα δεν αποτελούν κάτι καινούριο, αλλά ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, το οποίο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στην Πάτρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Εκεί, μία 14χρονη δέχτηκε βάναυση επίθεση από συμμαθήτριές της, ενώ λίγο έλειψε να την πετάξουν στο νερό!

Διαβάστε ακόμα: Πάτρα: Βίντεο-σοκ - Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ 14χρονων κοριτσιών στον μόλο Αγίου Νικολάου

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d03e95789g75)


Πάτρα: Το χρονικό του άγριου ξυλοδαρμού

Όλα συνέβησαν βραδινές ώρες, όταν στο μόλο του Αγίου Νικολάου, μία ομάδα κοριτσιών επιτέθηκε στη 14χρονη. Ταυτόχρονα, στο σημείο της επίθεσης βρίσκονταν και άλλα παιδιά, τα οποία τραβούσαν με βίντεο το γεγονός. Κανείς, όμως, δεν παρενέβη, ώστε να σταματήσει την αποτρόπαιη επίθεση. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα της Πάτρας, η διαμάχη ξεκίνησε ανάμεσα σε δύο κοπέλες -περίπου της ίδιας ηλικίας- από διαφορετικό γυμνάσιο της Πάτρας.

Στο βίντεο φαίνεται η μία κοπέλα να τραβάει επίμονα από τα μαλλιά την άλλη, ενώ δεκάδες συνομήλικοι παρακολουθούν χωρίς να επεμβαίνουν. Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς ρίχνουν κι εκείνη μερικές ξυλιές στην άτυχη κοπέλα. Μία από τις επιτιθέμενες τραβούσε το θύμα με σκοπό να τη ρίξει στη θάλασσα, ενώ εκείνη έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Αφορμή για όλα αυτά ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια λόγια που φέρεται να είπε η μία κοπέλα για την άλλη.


Αποφασισμένη να πάει στον εισαγγελέα Ανηλίκων η μητέρα της 14χρονης - Τι δήλωσε

Η μητέρα του θύματος με δήλωσή της στην εφημερίδα «Γνώμη» της Πάτρας προχώρησε σε μια σοκαριστική καταγγελία: «Είναι μια κατάσταση που συμβαίνει εδώ και μήνες τώρα. Μια ομάδα παιδιών λένε στο κορίτσι μου διάφορα για την οικογένειά της και την κοροϊδεύουν σε καθημερινή βάση. Έχουμε ειδοποιήσει το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το τι γίνεται, αλλά δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Έφτασαν πλέον στο σημείο να αποβάλουν τα δικά μου παιδιά, που είναι τα θύματα αυτής της κατάστασης, ενώ κι εγώ η ίδια έχω δεχτεί στο παρελθόν απειλές από γονείς των παιδιών αυτών».

Η μητέρα είναι αποφασισμένη να πάει στον εισαγγελέα Ανηλίκων και προτίθεται να υποβάλει μηνύσεις.