Με ελαφρά τραύματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ένας μαθητής σχολείου και ο διευθυντής του, όταν δέχτηκαν επίθεση με σφυρί και μαχαίρι από έναν εξωσχολικό.

kypseli_sxoleio_26_3_2024_1__final


Ο δράστης, ηλικίας 19 ετών, από τη Γεωργία, εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών και τραυμάτισε τον ανήλικο μαθητή από τη Νιγηρία με ένα σφυρί. Τις κραυγές του ανηλίκου άκουσε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τον μαθητή του. Ωστόσο, δέχτηκε μαχαιριά από τον 19χρονο.

kypseli_sxoleio_26_3_2024_2__final


Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη, ενώ οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Αιτία της επίθεσης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες μαθητών του σχολείου, είναι ο διαπληκτισμός που είχε ο αδερφός του δράστη με τον Νιγηριανό συμμαθητή του λίγο νωρίτερα, με τον 19χρονο να παίρνει την απόφαση να εκδικηθεί για τον αδελφό του.

Κυψέλη: Τι όπλισε το χέρι του 19χρονου αναζητούν οι Αρχές


Το παρελθόν των δύο μαθητών του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου, διερευνούν οι αστυνομικοί, προκειμένου να καταλάβουν τι όπλισε το χέρι του αδερφού ενός εκ των δύο και εισέβαλε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο σχολείο τραυματίζοντας δύο άτομα. Ο δράστης, με καταγωγή από τη Γεωργία, 19 ετών, εισέβαλε σήμερα το πρωί στο σχολείο έχοντας κρυμμένα μέσα στο μπουφάν του ένα σφυρί και ένα μαχαίρι. Αναζήτησε τον νεαρό μαθητή του σχολείου από τη Νιγηρία, μαθητή της Γ' Γυμνασίου, που φέρεται να είχε επιτεθεί πρόσφατα στον αδελφό του, ο οποίος είναι μαθητής της Β' Γυμνασίου.

Μόλις τον βρήκε στις σκάλες του σχολείου, τον χτύπησε με ένα σφυρί και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε. Η επίθεση σημειώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων παιδιών του σχολείου, με τον διευθυντή να τρέχει να χωρίσει τα δύο παιδιά.

Ο δράστης τότε στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί τραυμάτισε με μαχαίρι τον διευθυντή στα πλευρά και έτρεξε προς το υπόγειο. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί να κρύβεται και τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ο αδερφός του 19χρονου δράστη και ο Νιγηριανός φαίνεται πως είχαν προστριβές τον τελευταίο καιρό, κάτι που θέλησε να λύσει... με αίμα ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών, ενώ τα θύματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Οι αστυνομικοί αναμένουν περαιτέρω ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας των τραυματιών.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες: «Υπήρχε μια λίμνη αίματος, ο δράστης κρυβόταν στο υπόγειο»


Εν τω μεταξύ, σοκάρουν οι μαρτυρίες για το συμβάν. Συμμαθήτριες του αδερφού του δράστη περιέγραψαν το αιματηρό συμβάν, λέγοντας πως ο Γεωργιανός με το θύμα από τη Νιγηρία φαίνεται πως είχαν ένα επεισόδιο.

Αναφορικά με το πώς μπήκε στο σχολείο ο 19χρονος, είπαν πως «επειδή δεν υπήρχε προσοχή στην πόρτα του σχολείου, ο αδερφός του παιδιού, που είναι στην τάξη μου, μπήκε κανονικά και πήγε κατευθείαν στο παιδί. Δεν τον είδαμε να κρατά το σφυρί και το μαχαίρι, γιατί τα είχε βάλει στην τσέπη του».

Περιγράφοντας το συμβάν, είπαν: «Είδαμε ο Γεωργιανός να χτυπά τον Νιγηριανό και το παιδί ως άμυνα προσπάθησε να του ρίξει μπουνιά για να αμυνθεί και μετά τον χτύπησε με το παιδί στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, ενώ υπήρχαν παντού αίματα».

Πρόσθεσαν, δε, πως «ο διευθυντής προσπάθησε να τους χωρίσει και στην απόπειρά του αυτή, ο 19χρονος τον μαχαιρώνει στο νεφρό και κατάφερε να ξεφύγει».
Το περιστατικό «έγινε στις σκάλες, μέσα στο σχολείο. Οι τοίχοι είχαν αίματα, ενώ δημιουργήθηκε και μια λίμνη αίματος», είπαν επίσης.

«Οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν ότι κατάφεραν να τον συλλάβουν και ότι κρυβόταν στο υπόγειο. Είχαν προηγούμενα ο αδερφός του δράστη με τον συμμαθητή του από τη Νιγηρία, είχαν πλακωθεί, αλλά δεν ξέρουμε το λόγο», σημείωσαν.

Σε σχέση με το δράστη, είπαν πως «λένε ότι δεν πάει σχολείο, είναι ενήλικος», ενώ για το συμμαθητή τους και αδερφό του 19χρονου, είπαν πως «είναι πολύ ήσυχος» και πως «δεν δέχεται κάποιο μπούλινγκ».