Απειλητικά μηνύματα σε άλλους μαθητές μέσω των social media στέλνει ο 19χρονος, ο οποίος εισέβαλε την Τρίτη (26/03) στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη και τραυμάτισε με σφυρί έναν 18χρονο μαθητή από τη Νιγηρία, ενώ με μαχαίρι τραυμάτισε τον 60χρονο διευθυντή του Γυμνασίου.

Μία από τις μαθήτριες του σχολείου μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην κάμερα της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για τα απειλητικά μηνύματα που δέχονται, αλλά και για τα όσα έζησαν χθες, κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Όπως ανέφερε, κατά την είσοδο όλων των μαθητών στη σχολική μονάδα για την έναρξη των μαθημάτων και ενώ περίμεναν να ανοίξουν οι αίθουσες διδασκαλίας, είδε να έρχονται προς την τάξη της συμμαθητές της εμφανώς αναστατωμένοι, οι οποίοι είπαν ότι «ήρθε αδελφός παιδιού από τη Β’ τάξη, μαχαίρωσε τον διευθυντή και χτύπησε με σφυρί το κεφάλι παιδιού».

Συνεχίζοντας την περιγραφή της, το κορίτσι είπε: «Ο άνθρωπος αυτός είχε περάσει και από τον όροφο όπου βρίσκεται η δική μου τάξη, δεν καταλάβαμε όμως ότι κάτι συμβαίνει μαζί του. Λίγο αργότερα ήρθαν οι καθηγητές, άνοιξαν την αίθουσα, μπήκαμε όλοι μαζί τους μέσα, κλείδωσαν την πόρτα για λόγους ασφάλειας και μας εξήγησαν με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί. Το σχολείο μας είναι ένα καλά φυλασσόμενο σχολείο, τόσο από πλευράς υποδομών όσο και προσωπικού φύλαξης. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Τώρα ο άνθρωπος αυτός μας στέλνει μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας προειδοποιεί “να σταματήσουμε να μιλάμε για το θέμα, γιατί θα μας βρουν μπελάδες”».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d04b2g5eadtt)
Υπενθυμίζεται ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας 19χρονος, γεωργιανής καταγωγής, αδελφός μαθητή που φοιτά στο ίδιο Γυμνάσιο, ο οποίος μπήκε ανενόχλητος στον χώρο του σχολείου και αναζήτησε τον 18χρονο Αφρικανό μαθητή. Στο συγκρότημα υπήρχαν δύο φύλακες, που φέρεται να προσπαθούσαν να τσεκάρουν τα παιδιά που βρίσκονταν στο Γυμνάσιο. Ο 19χρονος για να του επιτραπεί η είσοδος ισχυρίστηκε πως δήθεν οι γονείς του λείπουν και πως για τον λόγο αυτό ο ίδιος έχει αναλάβει την κηδεμονία του αδελφού του και πως ως κηδεμόνας μαθητή θα έπρεπε να μπει ελεύθερα στον χώρο.

Αφού εντόπισε τον 18χρονο μαθητή, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο νεαροί φέρεται να λογόφεραν και στη συνέχεια ο Γεωργιανός έβγαλε ένα σφυρί και χτύπησε τουλάχιστον μία φορά τον 18χρονο στο κεφάλι. Ο διευθυντής του Γυμνασίου έσπευσε στο σημείο και προσπαθώντας να ακινητοποιήσει τον Γεωργιανό δέχθηκε μια μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα.

Μέσα σε λίγα λεπτά είχε κληθεί η Άμεση Δράση, η οποία και εντόπισε τον 19χρονο δράστη, που είχε κρυφτεί στο υπόγειο του σχολείου, μέσα στο οποίο… έσκιζε τα λάστιχα των αυτοκινήτων των καθηγητών και του διευθυντή του σχολείου. Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.