Συγκλονίζουν τα όσα είπε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που έχασε τη γυναίκα του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε κατά της κυβέρνησης στη Βουλή και την παρουσία συγγενών θυμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, όπου είχαν αντιπαράθεση με τον Κώστα Αγοραστό.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, είπε: «Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση στα ερωτήματά μας για το δυστύχημα στα Τέμπη» και συνέχισε: «Δεν βρεθήκαμε εμείς απέναντι στον Αγοραστό, ο Αγοραστός βρέθηκε απέναντί μας, γιατί δεν μας απάντησε ποτέ στο δεύτερο εξώδικο που του έχουμε στείλει».

«Σήμερα θα υποβάλουμε πάλι μηνύσεις και εγκλήσεις σε πρόσωπα που κατ’ όνομα και ιδιότητα ήταν υπεύθυνοι για τις πρώτες ημέρες: όπως ο πρωτοδίκης, η ανακρίτρια, πυροσβέστες και αστυνομικοί που δεν έκαναν ό,τι έπρεπε τις πρώτες ημέρες, καθώς δεν καταργείται τις πρώτες ημέρες ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ούτε είναι κάτι υπεράνω της Δικαιοσύνης», ανέφερε ακόμα ο κ. Κωνσταντινίδης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d04amhimt4yx)

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε: «Η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της και πρέπει να στοιχειοθετήσει τις ποινικές διώξεις. Εμείς δεν έχουμε εμπάθεια σε κανέναν. Βλέπουμε να συμπληρώνεται το κατηγορητήριο. Έχει γίνει υπερυψηλή ανάλυση ανά χιλιοστό του δευτερολέπτου για τα αίτια της έκρηξης».

Διαβάστε ακόμα: Live Βουλή: 2η ημέρα σκληρής αντιπαράθεσης για την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη - Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπογράφουν τέσσερα κόμματα και η οποία συζητείται από την Τρίτη στην Βουλή, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε: «Δεν μας καλύπτει το θέμα του Κοινοβουλίου. Όπως η Εξεταστική Επιτροπή οδήγησε σε άτομο, έτσι και η πρόταση μομφής είναι κάτι επικοινωνιακό».

Όπως ανέφερε, θα ακούσει το απόγευμα την ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ στράφηκε και κατά του Χρήστου Σπίρτζη για την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε μηνύσει τους πρώην υπουργούς Μεταφορών, μεταξύ των οποίων τους κ. Καραμανλή και Σπίρτζη, για τη μη ολοκλήρωση της Σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ. Είναι επικοινωνιακό και αυτό του κ. Σπίρτζη. Όποιος θέλει ας πάει στον φυσικό δικαστή για να φανεί αν έχει δίκιο ή άδικο».

«Τα Τέμπη θα έπρεπε να είναι ένας δρόμος που θα λυτρώσει τον κόσμο»

«Τα Τέμπη θα έπρεπε να είναι ένας δρόμος που θα λυτρώσει τον κόσμο. Θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι σε μηνύσεις που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, μηνύσεις από συγγενείς συγγενών των θυμάτων, από νομικούς που θα τις προσυπογράψουν, από πολιτικούς, από δημοσιογράφους, είναι ανοιχτή η διαδικασία της συλλογής υπογραφών», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, τονίζοντας ότι από πλευράς των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα «όλες μας οι ελπίδες είναι στη Δικαιοσύνη».