​Για «ωραιοποίηση» έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος συνεχίζοντας την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της Folli Follie.

Ο ιδρυτής της εταιρίας, απολογούμενος στο δικαστήριο, για δεύτερη συνεδρίαση, συνέχισε να αφηγείται πώς μαζί με τη σύζυγο του έχτισαν τον όμιλο της Folli Follie. «Στήσαμε μια εταιρία και κάναμε μεγάλη επιτυχία, ειδικά στο μαγαζί στο Hollywood. Μας ζητούσαν οι ηθοποιοί να τους φτιάξουμε κοσμήματα, είχε έρθει και η Μαντόνα. Ανοίξαμε καταστήματα στα καλύτερα σημεία της Αμερικής» είπε ο κατηγορούμενος.


Δημήτρης Κουτσολιούτσος: "Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα"

Πάντως ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος έκανε λόγο για «ωραιοποίηση».

Πρόεδρος: Τελικά τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα.

Πρόεδρος: Ποιος τα ωραιοποίησε;

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δυο εταιρίες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στο όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρίες.

Πρόεδρος: Πείτε μας για την ωραιοποίηση…

Κατηγορούμενος: Είχαμε υπαλλήλους, καταστήματα, έσοδα και έξοδα. Δεν έχω τα στοιχεία μου να αποδείξω, δεν έχω τα εξτρά των τραπεζών.

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: «Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά»

Σε κάθε περίπτωση αυτό που ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είναι πως ό, τι είχε το έβαζε στην εταιρεία.

«Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρία 6,5 εκατομμύρια αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ήταν υγιής και η Ασία και η Ελλάδα. Ολοι οι κόποι μου 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Αισθάνομαι άσχημα για τους μικρούς επενδυτές που έχασαν χρήματα, αισθάνομαι άσχημα τα τα στελέχη που έφαγαν μεγάλα πρόστιμα, θέλω να το αποκαταστήσω αυτό» είπε ο κ. Κουτσολιούτσος συμπληρώνοντας πως «με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά».

Ιδιαίτερα φορτισμένος, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ξέσπασε για όσα γράφονται για τον ίδιο και την εταιρεία του.

«Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα. Είχαμε πιστοποιημένα 1,7 δις έξοδα, για να τα έχεις πρέπει να έχεις και έσοδα, τα οποία ήταν πολύ μεγαλύτερα» είπε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, υποβλήθηκε αίτημα από τη Folli Follie για αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, αν και το ζήτημα εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Πάντως η απολογία του Δημήτρη Κουτσιολιούτσου διεκόπη μετά από αίτημα της υπεράσπισης του καθώς δεν ήταν σε θέση να τη συνεχίσει συγκροτημένα. «Σκοπός μου αυτό που έγινε η ληστεία σε βάρος των ανθρώπων να τιμωρηθεί» είπε ο Δημήτρης Κουτσιολιούτσος. «Σήμερα το πρωί ήμουν έτοιμος βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους όμως…», συμπλήρωσε.

Πρόεδρος: Μην τα διαβάζετε αυτά που σας κάνουν κακό! Αύριο φροντίστε αυτά που έχετε μας πείτε να το κάνουμε σε ένα χρονοδιάγραμμα μίας ώρας και μετά να ακολουθήσουν οι ερωτήσεις του δικαστηρίου. Ήρθε η ώρα και για τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενους σας να πουν αυτά που θέλουν να πουν.

Κατηγορούμενος: Το συμβάν που έγινε έγινε στο Χονγκ Κονγκ.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.