Σε φυλάκιση 2 ετών με 3 χρόνια αναστολή καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από περιστατικό φωτιάς το 2019, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος τρόφιμος.

Το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μειώνοντας την ποινή κατά ένα έτος σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Ο 66χρονος υπέστη σημαντικά εγκαύματα και υπέκυψε ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πιθανολογείται ότι ξέσπασε από τσιγάρο, με τους συγγενείς του θύματος να καταθέτουν στο δικαστήριο ότι ο ίδιος λόγω της τετραπληγίας του δεν είχε τη δυνατότητα να κρατήσει το τσιγάρο και κάπνιζε μόνο με τη βοήθεια τρίτων προσώπων. Ήδη από το προηγούμενο δικαστήριο δόθηκε εντολή να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κι άλλων προσώπων.

Επιβαρυντικό στοιχείο για τους κατηγορούμενους αποτέλεσε η μη λειτουργία της πυρανίχνευσης στο θάλαμο του 66χρονου, καθώς είχε τοποθετηθεί καπάκι. Η φωτιά έκαιγε για 20 λεπτά πριν γίνει αντιληπτή, με τραγικές συνέπειες.

Παρότι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις ευθύνες τους, δεν έπεισαν το δικαστήριο με τους ισχυρισμούς τους.