Συνεχίζεται η επιβολή υψηλών εγγυήσεων για την υπόθεση της σύμβασης της 717 για τη τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση του σιδηροδρομικού συστήματος στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται από την Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

Σήμερα απολογήθηκαν δύο ακόμα κατηγορούμενοι από την ΕΡΓΟΣΕ και με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελεως αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο καταβολής εγγυοδοσιας 800.000 και 900.000 ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, τους απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί για τη σοβαρή αυτή υπόθεση πέντε κατηγορούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί εγγυοδοσίες οι οποίες φτάνουν το ποσό των 3.500.000 ευρώ.

Αναμένεται πλέον μέχρι τέλη Απριλίου να απολογηθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον 18, οι οποίοι ήταν σε θέσεις-κλειδιά για την εκτέλεση της περιβόητης σύμβασης στην ΕΡΓΟΣΕ, την Ελληνική Διαχειριστικής Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και την ανάδοχο κοινοπραξία.