Με την αθώωση της μητέρα της 12χρονης και την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ς στα Σεπόλια κλείνει ο πρώτος κύκλος της πολύκροτης υπόθεσης.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον 55χρονο επιχειρηματία, Ηλία Μίχο, για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία, αλλά και για τα αδικήματα περί κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφίας ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπείας και της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώα τη μητέρα της ανήλικης για την διακεκριμένη πορνογραφία και μαστροπεία, ενώ την έκρινε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας και για παιδική πορνογραφία, ενώ έξι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνα για τις κατηγορίες των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής και πορνογραφία.

Πότε θα αποφυλακιστεί η μητέρα – Τι λέει δικηγόρος της

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης μιλώντας στο MEGA δήλωσε μεταξύ άλλων:

 «Για το αδίκημα του βιασμού υπήρχε η κατάθεση της 12χρονης που έκανε αναφορά για τον τρόπο που άσκησε βία ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, οπότε το θεωρούσα αδιανόητο να υπάρξει μια τέτοια απόφαση από το δικαστήριο».

Στην συνέχεια ο κ. Λύτρας υπογράμμισε ότι η μειοψηφία των τακτικών δικαστών είχαν την άποψη ότι η μητέρα δεν εξώθησε το παιδί σε πορνεία ούτε είχε κάποιο οικονομικό όφελος.

Αναφορικά με την αποφυλάκιση της μητέρας σημείωσε: «Αναμένεται να γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, σίγουρα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται».

Η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» επικοινώνησε και με την γιαγιά της 12χρονης, όπου τόνισε ξανά ότι η μητέρα ήταν αθώα και όπως είπε «επιτέλους θα πάει σπίτι της και στα παιδιά της».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d072txrmfdf5)