Χθες το μεσημέρι αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια.
Η 38χρονη Χ.Β. βγήκε από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου παρέμεινε έγκλειστη επί περίπου δεκαοκτώ μήνες, συνοδευόμενη από το συνήγορό της Απόστολο Λύτρα, ενώ εκεί βρίσκονταν οικεία της πρόσωπα και συγκεκριμένα τα δύο ενήλικα παιδιά της, όπου έπεσε στην αγκαλιά τους.

Η ποινή που επιβλήθηκε στη μητέρα του κοριτσιού ήταν είκοσι μήνες για το πλημμέλημα της εκβίασης εις βάρος του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης. Είχε, όμως, εκτίσει σχεδόν όλη την ποινή με την προσωρινή κράτησή της, οπότε ήταν θέμα χρόνου να αποφυλακιστεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09taumt4g3l)

Η ίδια ξέσπασε σε δάκρυα χαράς και δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση, με το δικηγόρο της να τονίζει ότι η 38χρονη αισθάνεται δικαιωμένη και είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή με τα παιδιά της.


Κολωνός: Η μητέρα της 12χρονης θα διεκδικήσει την επιμέλεια της κόρης της που μένει με τη θεία της

«Όταν παραμένει ένας άνθρωπος δεκαοκτώ μήνες στη φυλακή, είναι πολύ δύσκολα, ειδικά όταν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα κατηγορήθηκε. Το θέμα είναι πως η γυναίκα επιστρέφει στην οικογένειά της, μακάρι η οικογένεια αυτή να έχει ένα νέο ξεκίνημα. Το παιδί θέλει μεγάλη βοήθεια, πρέπει να συνεχίσει το σχολείο στο μέρος που κατοικεί, η μητέρα θα πηγαινοέρχεται συχνά να το βλέπει. Αισθάνεται δικαιωμένη, την πίστεψαν, έσκυψαν πάνω σε εκείνην και το παιδί. Είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού, επειδή ήταν έγκλειστη, είναι διαδικαστικό το θέμα να την ξαναπάρει» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, το 14χρονο, πλέον, κορίτσι επικοινώνησε αμέσως με τη μητέρα του, η οποία θα το επισκέπτεται στον τόπο διαμονής του, καθώς προέχει η ψυχολογική προστασία του και η ολοκλήρωση των σπουδών του. «Θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της. Το παιδί ήταν πολύ χαρούμενο, είχε άγχος, γιατί ένιωθε πως δεν το πιστεύουν» είπε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος της μητέρας.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχη την 38χρονη μητέρα μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης εις βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου και αθωώθηκε από την πλειοψηφία των ενόρκων για τα κακουργήματα της μαστροπείας εις βάρος της ίδιας της κόρης της αλλά και για πορνογραφία. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών, όμως, είχε ήδη παραμείνει στη φυλακή προσωρινά κρατούμενη δεκαοκτώ μήνες. Είχε εκτίσει, δηλαδή, το σύνολο της ποινής που απαιτεί ο νόμος για να αποφυλακιστεί.


Ο Ηλίας και ο «Μιχάλης»

Έτσι, ο Ηλίας Μίχος και ο «Μιχάλης» είναι οι μόνοι από τους είκοσι συνολικά καταδικασθέντες που θα βρεθούν στις φυλακές. Η δικηγόρος του βασικού κατηγορουμένου και πλέον καταδικασμένου σε ισόβια Ηλία Μίχου, Μαρία Κουρτέση, φιλοξενήθηκε στο στούντιο της εκπομπής «T-live» και μίλησε για την υπόθεση-σοκ. «Δύο άνθρωποι αυτή τη στιγμή επιστρέφουν στη φυλακή κι επιστρέφουν ως καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό» είπε αρχικά η γνωστή ποινικολόγος.

Διαβάστε ακόμα: Κολωνός: Ισόβια και 27 έτη στον Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης - Αναλυτικά οι ποινές


«Πήγα να δω -σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο- τον κατηγορούμενο πριν από την απαγγελία της απόφασης επί της ενοχής. Όποιος και αν είναι, είναι ένας κρατούμενος. Συζητήσαμε και κάποια στιγμή έσκυψε το κεφάλι και με ρώτησε γιατί τον ανέλαβα, γιατί ο σύζυγός μου είναι στην ηλικία του και η κόρη μου στην ηλικία του κοριτσιού από τον Κολωνό. Του είπα ότι έκανε κάτι ελεεινό, ανήθικο, εξ ορισμού παράνομο και κακουργηματικό και του τόνισα ότι μακάρι να τον βοηθήσει ο Θεός να λυτρωθεί. Αν ήταν μαστροπός, γυναίκα, κι αν ήσουν εγώ και εξέδιδες την κόρη σου, δεν θα είχα τίποτα να πω για σένα. Ο κόσμος μάς ακούει και εισπράττω κατάρες, προσβολές, μου είπαν να πεθάνει το παιδί μου, να βγάλω καρκίνο εγώ, ο σύζυγός μου, η κόρη μου... Δέχτηκα σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια της αγόρευσής μου» είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Κουρτέση.