Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στα Πιέρια Όρη, παρά μόνο διάσπαρτες καύσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη από χθες Δευτέρα.

Πάντως στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 36 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Σημειώνεται ότι ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής για την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασάρχης Πιερίας Πέτρος Παπαπέτρου.

Σύμφωνα με τον δασάρχη «η πυρκαγιά είναι επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση. Η φωτιά σε λίγα σημεία μετατράπηκε σε επικόρυφη, δηλαδή να καίει τις κορυφές δέντρων. Ακόμα όμως και σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις η φωτιά επεκτάθηκε μόνο στα κωνοφόρα λόγω του ότι είναι πιο εύφλεκτα, ενώ τα πλατύφυλλα δεν υπέστησαν καμία ζημιά».