Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης νηπιαγωγού Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Μετά την αποκάλυψη πως στο τμήμα την ώρα του φονικού βρίσκονταν σε υπηρεσία μόλις δύο άτομα, η αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός και από τύχη βρίσκονταν στο κτίριο η επόπτης βάρδιας των αστυνομικών τμημάτων της Δυτικής Αττικής μαζί με την οδηγό της, τώρα γίνεται γνωστό πως ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος, έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη σε εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση.

Πρόκειται για υπαρχιφύλακα, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με δύο ιδιώτες για υπόθεση πλαστογραφίας επίσημων εγγράφων και συγκεκριμένα διαβατηρίων. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το «Εσωτερικών Υποθέσεων» της ΕΛ.ΑΣ. με έδρα τον Ασπρόπυργο συλλαμβάνοντας τους τρεις άνδρες. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, είχε προφυλακιστεί, είτε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του, πλην όμως, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κανονισμός του Πειθαρχικού της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Πειθαρχικού της ΕΛ.ΑΣ., οποιοσδήποτε κατηγορούμενος αστυνομικός μετά το πέρας του χρονικού περιθωρίου της διαθεσιμότητας, μπορεί να αιτηθεί να επιστρέψει στην υπηρεσία του, εως ότου τελεσιδικήσει η δίκη του. δηλαδή ολοκληρωθεί το Πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το Εφετείο και βγει η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου. Έτσι έπραξε και ο συγκεκριμένος πρώην ειδικός φρουρός και νυν υπαρχιφύλακας καταφέρνοντας έτσι να επιστρέψει στην εργασία του. ως προς την ποινική του μεταχείριση, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. αναμένει το αποτέλεσμα της απόφασης του Α.Π. ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Οι αποκαλύψεις ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Στο κτίριο του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, την ώρα του φονικού, βρίσκεται παρούσα η υποδιοικητής του τμήματος η οποία εκτελούσε το βράδυ της Δευτέρας χρέη επόπτη. Δηλαδή έπρεπε να πηγαίνει από το ένα τμήμα της Δυτικής Αττικής στο άλλο προκειμένου να επιβλέπει πως όλα λειτουργούν ομαλά.

Την στιγμή που εμφανίστηκε η 28χρονη Κυριακή, δεν υπήρχε κάποιο επείγον περιστατικό, κάποια κλήση ή ανάγκη για την παρουσία της σε άλλο σημείο ως επόπτρια. Συνεπώς, αναφέρουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για ποιο λόγο δεν προσφέρθηκε η ίδια με την οδηγό της να μεταφέρουν στο σπίτι της, την Κυριακή, μιας και η ανάγκη ήταν επιβεβλημένη και επρόκειτο μάλιστα για καταγγελία που αφορά πρόσωπο το οποίο κατά το παρελθόν την είχε βιάσει και ξυλοκοπήσει;

Η υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, έφερε στην επιφάνεια, εως τώρα σοβαρότατα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ. Τα ζητήματα που προκύπτουν, το ένα μετά το άλλο, έχουν προβληματίσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η οποία έτσι και αλλιώς, εμφανίζεται έκθετη καθώς είναι αδύνατον αστυνομικό τμήμα που εξυπηρετεί άνω των 60.000 κατοίκων, βράδυ Δευτέρας, να στελεχώνεται από μια αξιωματικό υπηρεσίας και έναν φρουρό-φύλακα.