Ειδική επιχείρηση πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, τις μεσημβρινές ώρες χθες (2-4-2024) στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις των ανωτέρω υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Ελέχθησαν 682 άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν 171 αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και 1 άτομο στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνελήφθησαν 54 αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 42 τροχονομικές παραβάσεις.