Καρατομήθηκαν όλοι οι ελεγχόμενοι αστυνομικοί για την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους. Ο διοικητής του τμήματος, η υποδιοικητής η οποία το βράδυ του φονικού είχε τον ρόλο επόπτη των αστυνομικών τμημάτων Δυτικής Αττικής, η οδηγός της, η αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός του τμήματος αλλά και ο εκφωνητής της «Άμεσης Δράσης» απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, έπειτα από εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Για όλους, έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία για τον καθένα είναι επιβαρυντικά από την έως τώρα εξέλιξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το τι έφταιξε και η άτυχη νηπιαγωγός έπεσε νεκρή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Άγιοι Ανάργυροι: «Ξηλώθηκε» ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Σόμπολου στα parapolitika.gr, την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, αποφάσισε νωρίτερα  το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά την πρώτη συγκέντρωση στοιχείων για τους χειρισμούς όσων βρίσκονταν στο τμήμα τη στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης, Κυριακής Γρίβα.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε την αντικατάσταση του διοικητή καθώς φέρεται να έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στον τρόπο λειτουργίας του τμήματος, ενώ βαρύτατες ευθύνες προκύπτουν και για τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης που είχε συνομιλία με την Κυριακή η οποία με αγωνία και φόβο ζητούσε ένα περιπολικό να την μεταφέρει με ασφάλεια στο σπίτι της. «Το περιπολικό δεν είναι ταξί», φέρεται να είπε ανάμεσα στα υπόλοιπα ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που ήταν αυτήκοος μάρτυρας, ελάχιστα αργότερα της δολοφονίας της 28χρονης νηπιαγωγού.

Τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξει διαθεσιμότητα και για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση, μιας και βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς διεργασίες σε ανώτατο επίπεδο στην ΕΛ.ΑΣ.