Σοκαρισμένο εξακολουθεί να παρακολουθεί το πανελλήνιο τα νέα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας από τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από τον 39χρονο σύντροφό της, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, την Τρίτη 2/04.

*Διαβάστε εδώ: Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Είχαν διώξει και την κόρη μας από Α.Τ., όταν είχε καταγγείλει βιασμό - Θέλουμε μια Αστυνομία που να προστατεύει πραγματικά

Ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας, που κρίθηκε χθες προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στην 25η Τακτική Ανακρίτρια, ενώ αρχικά υποστήριζε ότι σκότωσε την Κυριακή, γιατί την ήθελε μόνο δική του, τώρα κάνει ότι δεν θυμάται τίποτα.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας ψέλλισε μόλις πέντε κουβέντες στην ανακρίτρια, έμεινε πέντε λεπτά μέσα στο ανακριτικό γραφείο κι άλλο ένα λεπτό μέσα στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδότησης.


Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

«Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή, ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα κι εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι. Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι», λέει ο φίλος του θύματος που τη συνόδεψε στο αστυνομικό τμήμα.

Η ολιγωρία των αστυνομικών αποδεικνύεται από τις καταθέσεις του σκοπού και της αξιωματικού υπηρεσίας που περιέχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τη στιγμή της δολοφονίας και κυρίως το φονικό μαχαίρι.

«Αμέσως βγήκα από την σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα κι έναν άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά, πλησιάζοντας προς την σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από την γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το σώμα της. Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα, καθώς και τον εαυτό μου», κατέθεσε ο σκοπός.

Ωστόσο, για το μαχαίρι η αξιωματικός υπηρεσίας, υποστηρίζει: «Μετά από περίπου 3-4 λεπτά, άκουσα έναν άνδρα να φωνάζει «βοήθεια, την σκοτώνει, την σκοτώνει».

Αμέσως εγώ και η Μ… βγήκαμε στο μπαλκόνι, το οποίο κοιτάει προς την σκοπιά του Τμήματος και είδαμε δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος και τον Αρχιφύλακα να στέκεται όρθιος. […] Ψάχνοντας για το μαχαίρι είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος, να σηκώνει το δεξί του χέρι και να το καρφώνει στον λαιμό του και συγκεκριμένα στην αριστερή του πλευρά. Βλέποντας το αυτό, είπα αμέσως στον Αρχιφύλακα Μ…, αφού ήταν πιο κοντά, να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλώτσησα πιο μακριά για να μην το φτάνει ο άνδρας
».

Η εκτελούσα χρέη οδηγού της επόπτριας, όπως υποστηρίζει η αξιωματικός υπηρεσίας, ανέφερε στο θύμα ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό κάτι που διαψεύδεται από βιντεοληπτικό υλικό.

Στην περίπου 5λεπτη συζήτηση, οι αστυνομικοί δεν ρωτούν καν το ονοματεπώνυμο της 28χρονης ούτε και αυτό του καταγγελλόμενου που στο μεταξύ παραμονεύει λίγα μέτρα παραπέρα με το μαχαίρι στα χέρια. Αυτό έγινε τελικά όταν όμως είχε γίνει το κακό.

Η εκτελούσα χρέη επόπτριας της Δυτικής Αττικής την επίμαχη ώρα, παραδέχεται ότι δεν γνώριζε τα στοιχεία της καταγγέλλουσας.

«Όταν την ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο, μας είπε ότι την ενοχλεί, χωρίς να προσδιορίσει όμως το είδος της ενόχλησης. Αυτό βέβαια θυμάμαι εγώ, καθώς δεν ήμουν και όλη την ώρα παρούσα.[…] Το περιστατικό έγινε περίπου δύο μέτρα μπροστά από την σκοπιά του Τμήματος. […] Τα στοιχεία ταυτότητας τόσο της κοπέλας που πέθανε όσο και του φίλου της που ήρθαν μαζί, αλλά και του δράστη, δεν τα γνωρίζω», επισήμανε η υποδιοικητής/ επόπτρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0bycjvzyv3d)


Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων: Να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς παραπάνω από τον δράστη

Θεωρητικά θα κρατούσα την κοπέλα εκεί και θα καλούσα εγώ το 100, κάνοντας κι άλλες παράλληλες ενέργειες, είπε στο ΕΡΤnews ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, μιλώντας για τη στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής.

«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει λάθη. Αυτό δεν δικαιολογεί να κανιβαλίζουμε εναντίον όλης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας νέος άνθρωπος, σκοτώθηκε από έναν αλήτη μπροστά στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος. Δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο δράστης ήταν έξω. Δεν έχω ακούσει πουθενά γι’ αυτόν, ούτε το όνομά του δεν υπάρχει στη δημοσιότητα. Το θέμα είναι λοιπόν, να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς περισσότερο από τον δράστη», τόνισε.

«Τις παθογένειες τις ξέρουμε, τις έχουμε καταγγείλει κι εμείς οι συνδικαλιστές. Οφείλουμε να τις καταγγέλλουμε συνέχεια, όχι όποτε μας βολεύει και εκ του αποτελέσματος», συμπλήρωσε.

Για τον φρουρό είπε ότι βρισκόταν εκεί μέχρι να τελεσιδικήσει η απόταξή του και έθεσε το ερώτημα: «Τον διοικητή του ΑΤ τον ρωτήσαμε πόσους ανθρώπους είχε για να κάνουν αυτή τη δουλειά;».

Σχετικά με την απεγνωσμένη τηλεφωνική έκκληση του θύματος στην Άμεση Δράση, ο κ. Πάκος είπε: «Ένα αστυνομικό τμήμα έχει την ημέρα 100 ανθρώπους, οι οποίοι το επισκέπτονται, από τους οποίους οι 75 απλά απασχολούν τους αστυνομικούς, ενώ το 100 δέχεται 12.000 κλήσεις το 24ωρο. Ένας τηλεφωνητής σηκώνει 300 τηλέφωνα από τα οποία το 70% είναι είτε φάρσες είτε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, οπότε προσπαθεί να πάει παρακάτω».

«Ξεκίνησαν κάποιοι δήθεν συνδικαλιστές να κανιβαλίσουν πάνω στο θέμα, να βγαίνουν επισπεύδοντες εναντίον των συναδέλφων τους. Όποιος νομίζει ότι μπορούσε να τα κάνει καλύτερα από αυτούς, να βάλει στολή του και να μην τη βάζει μόνο για να βγάζει φωτογραφίες στις πορείες και να πάει να δουλέψει στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων ο ίδιος ή η ίδια», επισήμανε.

«Κυριάρχησε τόσο πολύ το ρουσφέτι στην Ελληνική Αστυνομία που πλέον οι υπηρεσίες στα αστυνομικά τμήματα είναι άδειες», συμπλήρωσε.

«Αν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος είχε 100 ανθρώπους, ίσως να μην τον έβαζε σκοπό, να τον έβαζε να κολλάει χαρτόσημα, για να μην είναι με τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Πάκος, αναφερόμενος στον φρουρό, που στάθηκε μάρτυρας της δολοφονίας, λέγοντας ότι εν αναμονή να τελεσιδικήσει η απόταξή του τον έστειλε η υπηρεσία σε ένα αστυνομικό τμήμα.

«Ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος κάτι πρέπει να τον κάνει. Διαβάζω για καρατομήσεις. Είναι πάρα πολύ ωραία λέξη.

Ο διοικητής κρίθηκε ότι είχε 26 ανθρώπους και δεν ήταν καν στο σημείο την ώρα του περιστατικού και λέμε ότι καρατομήθηκε. Και το καλοκαίρι καρατόμησαμε τους τροχονόμους για 200 Κροάτες που έκαναν βόλτα όλη την Ελλάδα και σκότωσαν έναν άνθρωπο. Οι τροχονόμοι έφταιγαν. Έχουμε χάσει λίγο το μέτρο. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στην κοινωνία.

Έχουμε μια ακραία βία, η οποία δεν είναι αστυνομικό ούτε πολιτικό ζήτημα. Είναι κυρίως κοινωνικό, γιατί στην Ελλάδα έχουμε αναγάγει όλα τα ζητήματα είτε σε αστυνομικά είτε σε πολιτικά. Πρέπει να δούμε ως κοινωνία τι κάναμε λάθος», κατέληξε ο Δημοσθένης Πάκος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0byqwmljzzd)