Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» ο 39χρονος Θάνος Κουρέλης μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε μέσα στην τουαλέτα του κελιού του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0eflgtulqv5)


Άγιοι Ανάργυροι: Σε σοβαρή κατάσταση στο "Αττικόν" μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ο 39χρονος δολοφόνος

Ο δράστης της άγριας δολοφονίας της πρώην συντρόφου του Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων πριν από μία εβδομάδα εντοπίστηκε από υπάλληλο των φυλακών, περίπου 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, να κρέμεται από μια θηλιά.

Είχε χρησιμοποιήσει τους επιδέσμους που του είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στα τραύματα τα οποία είχε προκαλέσει ο ίδιος στον εαυτό του, λίγο μετά το φονικό που συγκλόνισε τη χώρα. Όπως έγινε γνωστό, τον αυτοσχέδιο βρόχο τον είχε περάσει από μια βίδα όπου στηριζόταν ο σωλήνας του νερού της τουαλέτας του κελιού. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος αμέσως σήμανε συναγερμό, καθώς ο 39χρονος δεν είχε σφυγμό. Αφού επανακτήθηκε η λειτουργία της καρδιάς με ΚΑΡΠΑ, με ασθενοφόρο και συνοδεία περιπολικών μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με δύο διαδοχικές εξετάσεις από ψυχίατρους του Κορυδαλλού, ο Θάνος Κουρέλης δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να μεταφερθεί στην ψυχιατρική µονάδα του Κορυδαλλού και γι' αυτόν τον λόγο µεταφέρθηκε σε κελί της 5ης Πτέρυγας. Μάλιστα, µε εντολή του αρχιφύλακα των φυλακών, ανά 20 λεπτά σωφρονιστικός υπάλληλος έλεγχε τον 39χρονο προκειµένου να αποτραπεί κάποια απόπειρα και χάρη στους ελέγχους αυτούς ο Κουρέλης µεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκοµείο.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0edxoj4n4wh)
Για την υπόθεση διατάχθηκε Ένορκη ∆ιοικητική Εξέταση, για την οποία έχουν δώσει κατάθεση ήδη οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι βάρδιας, µεταξύ των οποίων και εκείνος που τον βρήκε, ενώ συµπεριλήφθηκαν και οι γραπτές ιατρικές εκτιµήσεις των δύο ψυχιάτρων που εξέτασαν τις προηγούµενες ηµέρες τον 39χρονο, ο οποίος κρίθηκε πλήρως ικανός να µπει στον γενικό πληθυσµό της φυλακής και όχι στην ψυχιατρική µονάδα.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e042kwyykx)

Πατέρας Κυριακής: "Δεν είναι τρελός"

«Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεµµένα; Κανένας. Ο λογικός που έχει σώας τας φρένας γνωρίζοντας την καταστροφή και την απώλεια που έχει κάνει θέλει να τιµωρήσει τον εαυτό του», τόνισε σε δηλώσεις του χθες ο πατέρας της άτυχης Κυριακής σχολιάζοντας την απόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου.

Οι συγγενείς της 28χρονης νηπιαγωγού ακόµη δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως ο άνθρωπός τους δεν είναι πλέον κοντά τους. Όλοι τους ζητούν την παραδειγµατική τιµωρία του πρώην συντρόφου της κοπέλας, για τον οποίο τονίζουν ότι δεν είναι τρελός, απλώς προσπαθεί να γλιτώσει τα ισόβια και τον πολυετή εγκλεισµό του εµφανιζόµενος ως ψυχικά ασθενής. Μάλιστα, χαρακτήρισαν αστειότητες όσα δηλώνει ο κατηγορούµενος, ότι το βράδυ της δολοφονίας είχε το µαχαίρι µαζί του για να κάνει κακό όχι στην Κυριακή αλλά στον εαυτό του µπροστά στα µάτια της νεαρής γυναίκας.

«∆εν θυµάµαι τίποτα µέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το µαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι µε σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό µου µπροστά της», φέρεται να έχει ισχυριστεί στους αστυνοµικούς, ενώ είχε κάνει λόγο για τσακωµούς στο παρελθόν, χωρίς όµως, σύµφωνα πάντα µε τον ίδιο, να έχουν σηµειωθεί περιστατικά βίας.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e1yxjwl24x)


Άρειος Πάγος προς εισαγγελείς, αστυνομικούς

Τα αυτονόητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής περιλαμβάνει η αυστηρή εγκύκλιος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς την Αστυνομία, με την οποία καθιστά σαφές ότι πρέπει να ενεργεί ακόμα και χωρίς αίτημα του θύματος ενδοοικογενειακής βίας. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μαρία Γκανέ, λίγες ημέρες μετά τον τραγικό χαμό της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, δίνει σαφέστατη εντολή στις αστυνομικές Αρχές να ενεργούν άμεσα και χωρίς να απαιτείται σχετικό αίτημα των θυμάτων.

Επίσης, να λαμβάνουν πάντοτε μέτρα ασφαλούς μεταφοράς και παραμονής των θυμάτων σε ενδεδειγμένους χώρους χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία των δραστών. Επιπλέον, η εγκύκλιος εφιστά την προσοχή των εισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας ως προς τη διαπίστωση, ακόμα και στο πρώιμο στάδιο της ακρόασης του θύματος, της διάπραξης ενδοοικογενειακής βίας και της ενημέρωσης των αρμόδιων κρατικών φορέων.

Ιδιαίτερη δε μνεία κάνει και στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των πλημμελημάτων της ενδοοικογενειακής βίας και στην παραπομπή των κατηγορουμένων αμέσως στο αρμόδιο δικαστήριο. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, ενώ εστιάζει στις επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας στα παιδιά: «Είναι ανησυχητικό ότι η έκθεση σε ενδοοικογενειακή βία στην παιδική ηλικία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα τα άτομα να γίνουν θύτες στην ενήλικη ζωή, διαιωνίζοντας τον κύκλο της κακοποίησης μέσα στις οικογένειες».