Μια σημαντική κατασκευή, ένα ρομπότ που βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης να κάνουν τις αγορές τους στο σούπερ μάρκετ, σχεδίασαν μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (ενταγμένου στο ΑΠΘ).
Οι μαθητές διακρίθηκαν για την κατασκευή του ρομπότ, καθώς στην τελετή έναρξης του 16ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής τούς απονεμήθηκε το Βραβείο Μαθητικής Καινοτομίας «Ιωάννης Παπαευσταθίου».


Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ που έφτιαξαν μαθητές δημοτικού για άτομα με προβλήματα όρασης

Η πειραματική κατασκευή περιλαμβάνει ένα αμαξάκι (Lego) που λειτουργεί όπως ένα καροτσάκι σε ένα κατάστημα. Δημιουργήθηκε και προγραμματίστηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, STEAM, Physical Computing του σχολείου, με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Κωνσταντίνο Δελησταύρου.

robot-thes-2-2048x1413


«Θεωρούμε το βραβείο που κερδίσαμε πολύ σημαντικό και ήταν μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσουμε το σχολείο μας, το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Δημιουργήσαμε μία κατασκευή που βοηθάει τα άτομα με προβλήματα όρασης. Κουραστήκαμε πολύ στην υλοποίησή της, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τόσο μαγευτικό που βραβευτήκαμε», δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μαθητές του ομίλου.

Στον όμιλο συμμετέχουν 14 μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού, ενώ κατά περιπτώσεις γίνονται δεκτοί και μαθητές γειτονικών σχολείων. Οι μαθητές ασχολούνται με την εφαρμογή στην πράξη των αρχών της φυσικής, της μηχανικής, της πληροφορικής.

robot-thes-1