Νέες εξελίξεις ήρθαν στο φως για την υπόθεση κακοποίησης 15χρονου από το Πήλιο σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα, ο οποίος κατηγόρησε τους συμμαθητές του επιτέθηκαν σεξουαλικά, ενώ κοιμόταν.

Ο ανήλικος μαθητής δεν φέρεται να έχει σημάδια κακοποίησης που να ταιριάζουν με τα όσα περιέγραψε, έπειτα από εξέταση που πραγματοποήθηκε από ιατροδικαστή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δεν εντοπίστηκαν σημάδια κακοποίησης κατά την εξέταση του 15χρονου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0eoh7cc1jjd)

Τι ισχυρίζονται οι τρεις ανήλικοι

«Ήθελαν να κάνουν πλάκα» είπε ο συνήγορος των ανήλικων που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ενός συμμαθητή τους σε σχολική εκδρομή στα Γιάννενα.

Πρόκειται για τους τρεις ανήλικους, μαθητές γυμνασίου, σε βάρος ενός εκ των οποίων ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι άλλοι δυο κατηγορούνται για συνέργεια και η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2024 στο Μονομελές δικαστήριο ανηλίκων Βόλου.

Οι 3 ανήλικοι πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα σήμερα λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους κ. Γ. Σινέλη, οι ανήλικοι ισχυρίστηκαν ότι «ήθελαν να κάνουν πλάκα».

Δήλωση Γ. Σινέλη για την σεξουαλική κακοποίηση μαθητή: "Ήταν μια πλάκα", είπαν οι 3 κατηγορούμενοι

Η καταγγελία για την κακοποίηση

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε σε τριήμερη σχολική εκδρομή των τάξεων Β’ και Γ’ Γυμνασίου σχολείου του Ν. Πηλίου και ειδικότερα στις 00.10 το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον πατέρα του μαθητή την Κυριακή στο Αστυνομικό τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Στη διάρκεια της εκδρομής, όταν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν μαθητές και συνοδοί καθηγητές και ενώ ο ίδιος κοιμόταν στο δωμάτιο μόνος καθώς ο συγκάτοικός του, περιφερόταν στο ξενοδοχείο και η πόρτα του δωματίου ήταν κλειστή, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του ανήλικο δράστη, μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει, ενώ στο έτερο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ανήλικοι δράστες επίσης μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου, οι οποίοι γελούσαν με τις πράξεις του πρώτου στον παθόντα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας – ανηλίκων. Οι γονείς σύμφωνα με παραγγελία εισαγγελέα δεν συνελήφθησαν, ενώ κλήθηκε και μετέβη για εξέταση και η διευθύντρια του σχολείου.