Την εκτίμηση του για το νομικό πλαίσιο της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έδωσε ο ποινικολόγος, Κωνσταντίνος Ντάλτας, η οποία έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η 28χρονη Κυριακή Γρίβα η οποία είχε μεταβεί στο Τμήμα για να εκφράσει το φόβο της για τον πρώην σύντροφό της και να ζητήσει ένα περιπολικό για να επιστρέψει στο σπίτι της, τον είδε να τις επιτίθεται να με μαχαίρι, όταν βγήκε από το τμήμα και να την τραυματίζει θανάσιμα.

Ο Κωνσταντίνος Ντάλτας, ποινικολόγος,  μίλησε  στο Live News για το νομικό πλαίσιο της δολοφονίας αυτής.

«Εδώ έχουμε ένα έγκλημα όπου οι ειδικοί ψυχικής υγείας θα σας πουν ότι είναι εξ ορισμού παρανοϊκό. Είναι άλλο πράγμα ο καταλογισμός κι άλλο η σχιζοφρένεια κι άλλο η μανιοκατάθλιψη. Υπάρχει όμως μια μεγάλη γκάμα προσωπικοτήτων που είναι οι παράνοιες και ο παρανοϊκός μπορεί να είναι ιδιοφυία και πολύ χειριστικός. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με καταλογισμό», ξεκαθάρισε ο ποινικολόγος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0etdzsx4s09)

Έρευνα και για ποινικές ευθύνες στους αστυνομικούς

Ενώ ως προς τις ευθύνες που ενδέχεται να βαρύνουν τους αστυνομικούς επεσήμανε ο κ. Ντάλτας:

«Υπάρχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, κατά το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα, να αποτρέψουν τον κίνδυνο, οποίος έχει επισημανθεί από τον άνθρωπο που κινδυνεύει. Δεν είναι θέμα λάθος εκτίμησης. Οι αστυνομικοί μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες, διότι τους έχει επισημανθεί ένας κίνδυνος που ήταν επερχόμενος».