Oι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία διαδέχονται η μία την άλλη καθώς μέσα σε μία μόλις ένα 24ωρο, οι καταγγελίες έφτασαν τις 15.

Το πιο σοβαρό περιστατικό κακοποίησης, σημειώθηκε στο Αιτωλικό, όπου ένας άνδρας χτύπησε με τούβλο στο κεφάλι τη σύζυγό του. Ο δράστης αναζητείται ακόμη καθώς δεν έχει συλληφθεί.

Η γυναίκα που έπεσε θύμα κακοποίησης περιέγραψε την εφιαλτική της εμπειρία μιλώντας στο ΣΚΑΪ, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα: «Σπάστε τη σιωπή, μιλήστε». 

Το θύμα μετά την επίθεση που δέχθηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου ενώ πραγματοποιήθηκε και ιατροδικαστική έκθεση. «Με χτυπούσε, μου έσπασε τα παΐδια», ανέφερε αρχικά για να συμληρώσει στη συνέχεια: «Μου έχει κάνει ένα σημάδι εδώ με κονσέρβα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0frmwwuimap)

Ενδοοικογενειακή βία: "Άφησε τον, φύγε, ζήτα βοήθεια. Μην μείνεις εκεί σε παρακαλώ" το μήνυμα θύματος κακοποίησης σε άλλες γυναίκες


Πριν από έναν χρόνο η γυναίκα κατάφερε να φύγει από τον τόπο του μαρτυρίου και έμεινε για 10 μέρες μαζί με τον γιο της στον δρόμο καθώς δεν έβρισκε υποστήριξη πουθενά. Λέον ζει σε ένα δωμάτιο σε δομή του Πειραιά και υποστηρίζει ότι εκεί βρήκε μία καλύτερη οικογένεια. «Σαν το σπίτι μου είμαι εδώ. Νοιώθω ασφάλεια», ενώ όπως εξομολογήθηκε ήθελε να φύγει εδώ και καιρό από τα χέρια του κακοποιητή της.

Η γυναίκα που δεν έχει ξεχάσει στιγμή τις εφιαλτικές στιγμές που ζούσε στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. «Άφησε τον, φύγε, ζήτα βοήθεια. Μην μείνεις εκεί σε παρακαλώ», προτρέπει τις γυναίκες αυτές ενώ εξέφρασε και την επιθυμία της να βοηθήσει κάποια γυναίκα σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Εμείς φιλοξενούμε περίπου 45 γυναίκες. Βλέπουμε ότι υπάρχει μία ραγδαία ανάγκη. Εδώ ανήκεις σε μία οικογένεια κατά την οποία δεν υπάρχει φόβος», ανέφερε αρχικά μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ η Κλέα Νομικού, ψυχολόγος και διευθύντρια ψυχικής Υγείας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

«Από μία σφαλιάρα, φτάσαμε στον φόνο», σημείωσε για να καταλήξει: «είναι όμως συγκλονιστική η απόσταση αυτή. Είναι χαοτική στο δικό μας το μυαλό, όμως για κάποιους ανθρώπους είναι μία στιγμή».