Σε ειδικό θάλαμο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, με 24ωρη φρούρηση από 4 αστυνόμους, νοσηλεύεται ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

Ο 39χρονος πήρε εξιτήριο από το "Αττικόν" χθες, με προορισμό το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Όμως, η εισαγωγή του δεν έγινε δεκτή, καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για τη φύλαξή του, λαμβάνοντας υπόψη και τους φόβους για επεισόδια σε βάρος του από άλλους κρατούμενους.

Σε άδειο δωμάτιο με 24ωρη φρούρηση

Από χθες το απόγευμα, ο 39χρονος νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο, σε δωμάτιο της Γ' Χειρουργικής Κλινικής, το οποίο είναι άδειο από αντικείμενα για την αποφυγή τυχόν αυτοτραυματισμού. Φρουροί βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο έξω από το δωμάτιο, παρακολουθώντας κάθε του κίνηση. Μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν βάρδια μπορούν να πλησιάσουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gh4xkf9jtl)

Μιχάλης Γιαννάκος: «Είναι καλά στην υγεία του – Παίρνει αντιβίωση»

Μιλώντας στο Mega o Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισε ότι οι γιατροί στο «Αττικόν» διαπίστωσαν -μετά από 1,5 ημέρα που έμεινε στην Εντατική- ότι ο 39χρονος είναι καλά.

«Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την μεταφορά του στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι στο «Τζάνειο» νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ υπογράμμισε πως στο 24ωρο τον φρουρούν 24 αστυνομικοί.

«Πήγε στο “Τζάνειο” επειδή αυτό εφημέρευε και δεν μπορούσε να γυρίσει στο “Αττικόν”. Είναι καλά στην υγεία του και παίρνει αντιβίωση», ξεκαθάρισε ο κ. Γιαννάκος.

«Σε παρούσα εξέταση ο ασθενής παρουσιάζει πλημμελή συνεργασία για την διενέργεια ψυχιατρικής συνέντευξης, καθώς αρνείται να απαντήσει παρά μόνο ελάχιστες ερωτήσεις, είτε με νεύματά, είτε μονολεκτικά. Ως εκ τούτου, η ψυχιατρική εκτίμηση του ασθενούς, καθώς και η εκτίμηση αυτοκτονικού κινδύνου καθίσταται ανέφικτη στον παρόντα χρόνο», έγραψαν οι ψυχίατροι, που εξέτασαν τον δολοφόνο στο «Αττικόν» νοσοκομείο.

«Στις 8/4/2024, έγινε επαναληπτική αξονική τομογραφία εγκεφάλου χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα και οίδημα και αποφασίστηκε η αφύπνισή του. Έγινε σταδιακή διακοπή της καταστολής και έναρξη απογαλακτισμού από τον αναπνευστήρα με επιτυχία αποσωλήνωσης την ίδια μέρα» ανέφεραν οι γιατροί για την αποσωλήνωσή του.