Την οριστική ταφόπλακα στη μεγάλη ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη, μέσω εξασφαλισμένης ιδιωτικής δωρεάς άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, βάζει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο Χάρης Δούκας, εξοφλώντας προφανώς και τα πρώτα γραμμάτια προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΤΑΡΣΙΑ για την πολύτιμη στήριξή τους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με τις ευλογίες των δημοτικών παρατάξεων «Ανοιχτή Πόλη» και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» ο δήμαρχος Αθηναίων παύει οριστικά την πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική Αρχή για την ανάπλαση, τον εξωραϊσμό και την αναβάθμιση του εμβληματικού λόφου της Αθήνας. Ένα λόφος με ιδιαίτερο συμβολισμό για τα Εξάρχεια, καθώς εδώ και δεκαετίες ήταν μη προσβάσιμος στους Αθηναίους και απολύτως παραδομένος στο σκοτάδι και το εμπόριο-χρήση ναρκωτικών.

Μάλιστα, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αμφότεροι επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων, οι Κώστας Ζαχαριάδης και Κώστας Παπαδάκης, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη χαρά τους για την απόφαση του νυν δημάρχου Αθηναίων.

«Εδώ είναι ένα σημαντικό θέμα, ότι η παράταξη "Αθήνα Τώρα" κράτησε τον λόγο της σε σχέση με αυτά που είχαμε πει προεκλογικά. Και φυσικά σε σχέση με αυτά που συμφωνήσαμε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής προκειμένου να επιλέξουμε τη σημερινή δημοτική Αρχή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Ζαχαριάδης επικροτώντας τον δήμαρχο για την απόφασή του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι «ο δρόμος της αρετής είναι ένα λογοπαίγνιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στο εισηγητικό, αναφέρεται στη φαινόμενη πολιτική βούληση του δημάρχου να μην παρατείνει την παραμονή της Prodea στον λόφο του Στρέφη, να μην της δώσει την ευκαιρία να αναμείνει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Οι κρίσιμες ερωτήσεις που προκύπτουν, πλέον, είναι η εξής: ποιος διοικεί τελικά την Αθήνα; Πότε θα ξεχρεώσει οριστικά ο νυν δήμαρχος τη στήριξη που έλαβε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε πόσα θέματα έχει σκοπό να υποχωρήσει προκειμένου να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους της αντιπολίτευσης;

Στελέχη της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η νυν δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να «συνδιοικεί» με τις δύο δημοτικές παρατάξεις εξ αριστερών της, όχι για λόγους ιδεολογικούς, αλλά για λόγους πολιτικής επιβίωσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. «Είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει σε πληθώρα θεμάτων ώστε να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους της αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.