Με βάση τα μερομήνια, ο Μάιος ξεκινά με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, υποσχόμενος ζεστές και ανοιξιάτικες μέρες. Η πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές είναι υψηλή, με τις θερμοκρασίες να κινούνται μεταξύ 17-26 βαθμών Κελσίου. Προς το τέλος του μήνα, οι τοπικές μπόρες θα δροσίσουν την ατμόσφαιρα, προσφέροντας μια ευχάριστη αλλαγή.

Πάντως ο οβελίας το Πάσχα αναμένεται να ψηθεί με καιρό που θα θυμίζει καλοκαίρι!

Mερομήνια: Πως θα κυμανθεί ο καιρός το καλοκαίρι

Ιούνιος 2024
Ο Ιούνιος ξεκινά με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά μια αναπάντεχη κακοκαιρία στα μισά του μήνα θα φέρει βροχές και ψυχρότερο καιρό, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν στους 13-19 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, προς το τέλος του μήνα αναμένεται σταδιακή άνοδος, χωρίς σημαντικά καιρικά φαινόμενα.

Ιούλιος 2024
Ο Ιούλιος θα χαρακτηριστεί από μια παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών, με το πρώτο μισό του μήνα να φέρνει θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα, κυρίως μεταξύ 19 και 25 του μήνα.

Αύγουστος 2024
Ο Αύγουστος ξεκινά με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, ενώ στις βορειοανατολικές περιοχές θα διατηρηθούν σε φυσιολογικά επίπεδα. Ισχυρός καύσωνας αναμένεται από τις 11 έως τις 21 του μήνα. Ακολουθεί ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τις 22 έως τις 26, προκαλώντας μια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Το τέλος του μήνα φέρνει βελτιωμένο καιρό με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, προσφέροντας μια ήπια κατάληξη στο καλοκαίρι.