Συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων και σχολικού εκφοβισμού, με τα τελευταία 24ωρα να σημαδεύονται από αλλεπάλληλα θλιβερά περιστατικά. Στη Θεσσαλονίκη, 13χρονοι μαθητές ξυλοκόπησαν άγρια συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια εκδρομής, ενώ παράλληλα, μέσα στις πρώτες 12 ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας "stop bullying", καταγράφηκαν 6 καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού.

Η τραγική πραγματικότητα της βίας στις νεαρές ηλικίες έρχεται ξανά στο προσκήνιο, φέρνοντας στο νου το θλιβερό περιστατικό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2015, θύμα bullying. Η μητέρα του, μιλώντας στο ΕΡΤNEWS, εξέφρασε την αγωνία της για την έξαρση του φαινομένου και τόνισε την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων.

«Όταν ακούμε τέτοια γεγονότα αναβιώνουμε αυτό που έγινε στο δικό μας παιδί, είναι θλιβερό για όλη την κοινωνία. Δυστυχώς υπάρχει ατιμωρησία. Εμείς παλέψαμε με δικαστήρια αλλά μόνο εμείς δικαστήκαμε. Η οικογένεια μας δικάστηκε ισόβια», είπε η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Σε καθημερινή βάση καταγράφονται όλο και πιο σκληρά περιστατικά βίας και εκφοβισμού στα σχολεία όλης της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα στα τρία παιδιά δηλώνει ότι έχει δεχθεί εκφοβισμό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gkidf70e7d)

Νέο περιστατικό με άγριο ξυλοδαρμό 13χρονων στη Θεσσαλονίκη

Συγκλονίζει ακόμη ένα απίστευτο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, με 13χρονους να ξυλοκοπούν άγρια συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια εκδρομής, ενώ μέσα στις πρώτες δώδεκα ώρες έναρξης της πλατφόρμας stop bullying έγιναν ήδη έξι καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού.

Στη Θεσσαλονίκη ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα οι 5 μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, που συνελήφθησαν την Τρίτη μετά από διαπληκτισμό και συμπλοκή τους, με αφορμή αθλητικό αγώνα κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανήλικοι καθόντουσαν στις κερκίδες όταν δέχτηκαν επίθεση από άγνωστο αριθμό συμμαθητών τους. Από την συμπλοκή ταυτοποιήθηκαν 5 άτομα.