Τουλάχιστον ακόμη δύο 24ωρα θα παραμείνει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Τζάνειο» ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα, έως ότου αναρρώσει πλήρως. Τα μέτρα ασφαλείας στον θάλαμο όπου νοσηλεύεται είναι υψηλά, με συνολικά 4 σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον παρακολουθούν καθ’ όλο το 24ωρο ώστε να αποτρέψουν τυχόν νέα απόπειρα αυτοχειρίας.

Διαβάστε ακόμα: Άγιοι Ανάργυροι: Σε αυτό το ειδικό δωμάτιο κρατείται ο δολοφόνος της Κυριακής - Τον προσέχουν τέσσερις φρουροί σε κάθε βάρδια

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gmc709ybq1)


Άγιοι Ανάργυροι: 4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι φρουρούν τον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα στο «Τζάνειο»

Είχε προηγηθεί ωστόσο ένα επεισοδιακό εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Αττικό» το μεσημέρι της Τρίτης, όπου έπειτα από μόλις 48 ώρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Θάνος Κουρέλης πήρε το «πράσινο φως» για να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εκεί όμως οι γιατροί των φυλακών δεν δέχθηκαν να τον περιθάλψουν, καθώς δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για ασθενείς που μόλις έχουν βγει από τη ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να υπάρξει αρχικά η σκέψη να επιστρέψει στο «Αττικό». Επειδή όμως δεν εφημέρευε, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο «Τζάνειο», όπου μάλιστα υπάρχουν ειδικά δωμάτια ασφαλείας για κρατούμενους που νοσηλεύονται.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gh6oi68zjt)
Τα τέσσερα στελέχη της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού παρακολουθούν νυχθημερόν τον 39χρονο και μοναδικό κενό ασφαλείας υπάρχει μόνο όταν πηγαίνει στην τουαλέτα. Και εκεί όμως υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που τον αφήνουν να παραμένει. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε προθάλαμο του δωματίου, το εσωτερικό του οποίου μπορούν να παρακολουθούν μέσω του τζαμιού που υπάρχει στο κέντρο της πόρτας.


«Ο 39χρονος πάσχει από διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένειας»

Στο μεταξύ, άτομο από το περιβάλλον του δράστη, μιλώντας στο «Live News», ισχυρίστηκε ότι ο 39χρονος πάσχει από διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένειας, είχε αποπειραθεί και άλλες φορές να αυτοκτονήσει, ενώ υποστήριξε ότι η Κυριακή Γρίβα έχασε το παιδί που κυοφορούσε όχι εξαιτίας επίθεσης αλλά ηθελημένης άμβλωσης.


Σε εξέλιξη οι έρευνες για πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες έξι εμπλεκόμενων αστυνομικών 

Την ίδια ώρα, οι κινήσεις για τις δύο εν εξελίξει έρευνες για τις πειθαρχικές αλλά και τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως να έχουν οι έξι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνεχίζονται από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Η πίεση για την ολοκλήρωση της έρευνας των «αδιάφθορων» της Αστυνομίας είναι έντονη, αφού οι εισαγγελικές Αρχές αναμένουν τα πορίσματα των έως τώρα διενεργηθέντων ελέγχων και εξετάσεων.

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει να συμπεριληφθούν τα πάντα στη σχηματισθείσα δικογραφία, ενώ ταυτόχρονα ασκεί έντονες πιέσεις σε αξιωματικούς του σώματος να επιβλέπουν ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας ακολουθούνται πλέον κατά γράμμα. «Δεν γίνεται να υπάρξει άλλη Κυριακή», είναι το μήνυμα που μονίμως αναφέρει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προς τα στελέχη του σώματος.