Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στο Spring Charity Party «Δίπλα στη Γυναίκα», του Συλλόγου Φίλων της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής/ Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο βραβευμένο εστιατόριο DELTA, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα σταρ, Σάκη Ρουβά.

sakes-roubas

Η μαζική παρουσία και στήριξη στο Σύλλογο αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία και την γυναίκα ειδικότερα. Όπως είπε, η πρόεδρος του Συλλόγου και Ιατρός, κ. Πόπη Καλαϊτζή, συγκινημένη ανέφερε πως «Όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Σύλλογο θελήσαμε να στηρίξουμε αυτό το ιστορικό δημόσιο – πανεπιστημιακό νοσοκομείο και τους ανθρώπους του, που κάνουν πραγματικά εξαιρετική δουλειά – ως επιστήμονες και ως άνθρωποι. Θελήσαμε όμως να βρεθούμε δίπλα στις γυναίκες που έχουν ανάγκη με μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες. Για να συμβάλουμε στην προαγωγή της δημόσιας υγείας, μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη αλλά και την υποστήριξη της γυναίκας σε όλα τα στάδια της ηλικίας της».

pope-kalaitze

Ήδη έχει δρομολογηθεί η πλήρης ανακαίνιση της γυναικολογικής κλινικής και πολύ σύντομα ο Σύλλογος θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις στην Μ/Γ Κλινική και προετοιμάζεται η ανακαίνιση των μπάνιων των δωματίων. Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση κουρτινών και συστημάτων σκίασης στα δωμάτια της Κλινικής, καθώς επίσης και η αναμόρφωση του χώρου αναμονής της Κλινικής. Από το 2022, ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει το πρώτο πρόγραμμα υποστηρικτικής ιατρική για γυναίκες με καρκίνο στην Ελλάδα και ένα ειδικά σχεδιασμένο


Pampering Room

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε να σχεδιάζεται πριν από περίπου τρία χρόνια και υλοποιήθηκε δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο ολιστικής υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο. «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γι’ αυτό. Είναι μια σημαντική κληρονομιά για το Σύλλογο και μια παρακαταθήκη στήριξης των γυναικών ασθενών. Έχουμε ήδη κάνει αρκετά, αλλά φιλοδοξούμε και σχεδιάζουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα με τη δική σας βοήθεια. Γι’ αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξή σας», τόνισε ο κ. Καλαϊτζή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους στο Σύλλογο ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Χειρουργικής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κ. Γεράσιμος Σιάσος δήλωσε: «Ευρισκόμενη «Δίπλα στη γυναίκα» η Β΄ Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου αποτελεί ένα επιστημονικό πρότυπο υποστηρικτικής ιατρικής στην Ελλάδα, κάνοντας πράξη την ολιστική θωράκιση της υγείας των γυναικών με καρκίνο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς ο Σύλλογος Φίλων της Κλινικής ιδρύθηκε όταν διατελούσα Πρόεδρος του Αρεταιείου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, το πρόγραμμα του Pampering Room λειτουργεί σε καθημερινή βάση, για όλες τις γυναίκες ασθενείς της γυναικολογικής κλινικής, αλλά και του ογκολογικού τμήματος της κλινικής. Θα στηρίξουμε με κάθε μέσο τη λειτουργία και την εξέλιξη του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος για τα επόμενα χρόνια, σε συνεργασία πάντοτε με τον Σύλλογο Φίλων της Κλινικής».

Ο κ. Νικόλας Αρκαδόπουλος σημείωσε: «Αν και είναι σχετικά λίγα τα χρόνια που δραστηριοποιείται, νομίζω ότι ο «Σύλλογος Φίλων της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου» έχει ήδη δικαιώσει το όραμα των ιδρυτικών του μελών. Αυτό το διαπίστωσα κατά τη διετία 2021-2023 που ήμουν Πρόεδρος του Αρεταιείου Νοσοκομείου. Τότε πρωτογνώρισα ένα Σύλλογο δραστήριο και δυναμικό, με κυρίαρχο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και το όραμα της προσφοράς προς τις γυναίκες που αναζητούν φροντίδα στην Πανεπιστημιακή Μ/Γ Κλινική του Αρεταιείου. Εντυπωσιάστηκα από τις πρωτοποριακές για τα δεδομένα του Ελληνικού συστήματος υγείας πολυποίκιλες και ευφάνταστες δράσεις για την στήριξη, πληροφόρηση και δικτύωση των ασθενών, αλλά και για την βελτίωση των υποδομών του Νοσοκομείου. Ξεχωριστό παράδειγμα είναι το «pampering room», μία εμβληματική δραστηριότητα του Συλλόγου για την ολιστική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο».

Η κ. Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Είμαι ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε, αισθάνομαι όμως ότι η βράβευση θα έπρεπε να είναι αντίστροφη! Εμείς ως Πολιτεία οφείλουμε σε όλους εσάς απεριόριστο σεβασμό, για την ουσιαστική υποστήριξη, φροντίδα και μέριμνα, που δείχνετε στις γυναίκες. Μέσα από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το Αρεταίειο Νοσοκομείο, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σας. Με την επιστημοσύνη και την ενσυναίσθηση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλες μας. Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και εγώ θα είμαστε δίπλα σας. Σας ευχαριστώ θερμά».

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από το Spring Charity Party «Δίπλα στη Γυναίκα» θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου και την στήριξη των υποδομών και του εξοπλισμού του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

dipla_sti_gunaiakzakviemon75-004
dipla_sti_gunaiakzakviemon70-005
dipla_sti_gunaiakzakviemon131-013
dipla_sti_gunaiakzakviemon129-012
dipla_sti_gunaiakzakviemon14-014
dipla_sti_gunaiakzakviemon5-003
dipla_sti_gunaiakzakviemon195-002
dipla_sti_gunaiakzakviemon106-011
dipla_sti_gunaiakzakviemon96-010
dipla_sti_gunaiakzakviemon88-008
dipla_sti_gunaiakzakviemon81-009
dipla_sti_gunaiakzakviemon79-006
dipla_sti_gunaiakzakviemon152-001
dipla_sti_gunaiakzakviemon78-007