Σε 24ωρη απεργία αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ, με αρκετούς κλάδους να συμμετέχουν σε αυτή.

Στην απεργία έχει ανακοινώσει ήδη συμμετοχή η ΕΙΝΑΠ και η ΟΛΜΕ με 3ωρη στάση εργασίας.

*Διαβάστε εδώ: “Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις”: Παράταση και απλοποίηση στη διαδικασία συμμετοχής

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το μόνο μέσο που έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής πως θα συμμετέχει στην απεργία είναι η ΠΝΟ, η οποία θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Μέχρι στιγμής, κανένα άλλο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία.

Τα σωματεία αναμένεται να ανακοινώσουν αν θα συμμετέχουν στην απεργία μέχρι τη Δευτέρα.

Επικρατεί, μάλιστα, και το σενάριο να κάνουν κάποιες στάσεις εργασίας.

Μία μέρα νωρίτερα, την Τρίτη 16 Απριλίου, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, οι αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Η ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί περίπου 30 πόλεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου.