Με το συγκινητικό τραγούδι «Ένας Φίλος Ήρθε Απόψε Απ' Τα Παλιά», σε μουσική Γιώργου Μουζάκη και στίχους Φίλωνος Αρία, στην εκτέλεση του Σώτου Παναγόπουλου, υποδέχθηκε ο Γιώργος Παπαδάκης το πρωί της Παρασκευής τον Γιώργο Αυτιά στο στούντιο του «Καλημέρα Ελλάδα» ύστερα από δύο δεκαετίες.

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Αυτιάς στον Γιώργο Παπαδάκη: "Πάω στο Ευρωκοινοβούλιο με τη φανέλα της Ελλάδας"


Γιώργος Αυτιάς: Με αγκαλιές και πλάνα από το 2000 τον υποδέχθηκε ο Παπαδάκης

Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος πλέον ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Αυτιάς επέστρεψε… στην εκπομπή απ' όπου ξεκίνησε την τηλεοπτική του καριέρα προκειμένου να συζητήσει με Παπαδάκη και Αναστασοπούλου για τους στόχους του στην προεκλογική αρένα της ευρωκάλπης.

Έτσι, η συνέντευξη ξεκίνησε με μια αναδρομή στην κοινή τηλεοπτική παρουσία του Γιώργου Αυτιά με τον Γιώργο Παπαδάκη και τις διεκδικήσεις τους μέσω της εκπομπής για τους πολίτες, καθώς οι δύο άνδρες μετρούν συνεργασία πολλών ετών, που φτάνει έως τις αρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Το πλάνο ξεκίνησε με τον Γιώργο Αυτιά και στη μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Ενας Φίλος Ήρθε Απόψε Απ Τα Παλιά». Αμέσως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ σηκώθηκε, αγκάλιασε και φίλησε τον παρουσιαστή.

Δείτε βίντεο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hw9umut06x)

Ο Γιώργος Παπαδάκης μίλησε για το πόσο εκτιμά τον Γιώργο Αυτιά, γιατί ήταν δίπλα του στις αρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης και στην καθιέρωση τόσο της πρωινής ζώνης όσο και του εργατικού/οικονομικού ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αυτιάς είπε πως εμπνευστής αυτών ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος του άνοιξε μία μεγάλη πόρτα δίνοντάς του τη δυνατότητα να απευθύνεται στον κόσμο και -όπως είπε- «τον ευχαριστώ πολύ για αυτό».

Στη συνέχεια προβλήθηκαν αποσπάσματα από εκπομπές των αρχών του 2000 με τους δύο δημοσιογράφους μαζί στο τηλεοπτικό πλατό.


Γιώργος Αυτιάς: "Πάω στο Ευρωκοινοβούλιο με τη φανέλα της Ελλάδας"

Ο Γιώργος Αυτιάς στη συνέντευξή του αναφέρθηκε σε αυτά που στοχεύει να διεκδικήσει ως ευρωβουλευτής για τη χώρα και τους πολίτες της. «Εγώ φιλοδοξώ να πάω στο ευρωκοινοβούλιο με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας», υπογράμμισε. Ερωτηθείς πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική, παρατήρησε «ότι δεν ανανεώνεται στη ζωή, πεθαίνει».

Ερωτηθείς για το αν η ενασχόλησή του με την πολιτική δημιουργεί ερωτήματα για την αντικειμενικότητά του ως δημοσιογράφος, απάντησε ότι «η αντικειμενικότητα του δημοσιογράφου κρίνεται από την αποτελεσματικότητα της κριτικής που ασκεί».

Ανέφερε επίσης ότι οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν πετύχει σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας και έχουν φέρει πολλά χρήματα από την Ευρώπη. Ολοκλήρωσε δε επαναλαμβάνοντας πως κατεβαίνει στις εκλογές ως εθνική Ελλάδας και με το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».