Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς ήδη οι πρώτες φωτιές για φέτος έχουν ξεκινήσει.

Φωτιά στα Χανιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (13/04) στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς και άρχισε να εξαπλώνεται. 

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πιο κάτω από τον Γκιγκιλο, σε δασώδη περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα ενώ μέχρι να πέσει το φως της ημέρας, θα πραγματοποιεί ρίψεις και ελικόπτερο.

Μπορεί -σύμφωνα με αξιωματικούς της Π.Υ- . η συγκεκριμένη εστία να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο, ωστόσο η ανησυχία για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές, είναι μεγάλη.

Φωτιά στον Ορχομενό

Φωτιά ξέσπασε σε δασώδες σημείο στο ύψος του Ορχομενού, κοντά στην εθνική οδό.

Στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί στους οδηγούς.

Σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις, δεν υπάρχει ανησυχία.

Φωτιά στο Κάλφα Αχαΐας 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στο Κάλφα Ερυμάνθου Αχαΐας κοντά στην περιοχή Μασουρέϊκα.


Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα και η ομάδα drone (ΣμηΕΑ) Δυτικής Ελλάδας. Επιπλέον, από αέρος συνδράμει ένα αεροσκάφος.

φωτιά Κάλφα

Όπως φαίνεται και στις εικόνες η φωτιά είναι μέσα σε πυκνό δάσος σε δύσβατη περιοχή που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.


61 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές, οι 54 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκοντα ακόμη επτά (7).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.