Έβαζαν χέρι στο ταμείο της επιχείρησής τους, αλλά ξεχνούσαν να δηλώσουν τα χρήματα αυτά στην Εφορία.
Ο λόγος για τους τρεις μετόχους επιχείρησης εκμετάλλευσης ακινήτων στη Μύκονο. Πρόκειται για εταιρεία η οποία νοικιάζει βίλες κι ένα ακίνητο σε πολύ γνωστό club του νησιού.

Διαβάστε ακόμα: Μύκονος: Στην "τσιμπίδα" της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή καλλιτέχνης και επιχειρηματίες στην εστίαση


Μύκονος: Γνωστός καλλιτέχνης και δύο συνεταίροι έβαζαν χέρι στο ταμείο

Μέτοχοί της είναι ένας γνωστός καλλιτέχνης και δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην εστίαση στην Αττική.

Ο αλγόριθμος οδήγησε τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα εισοδήματα των τριών μετόχων, όπου και διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι τα τρία πρόσωπα έλαβαν, το 2020 και το 2021, σημαντικά ποσά από την εταιρεία, χωρίς να τα δηλώσουν - και φυσικά χωρίς να αποδώσουν τον φόρο που αναλογεί!

Αναλυτικότερα, για το 2020, τα ποσά του αναλογούντος φόρου, πλέον νόμιμων προσαυξήσεων, ανέρχονται σε 261.000 ευρώ για τον καλλιτέχνη, 268.000 ευρώ για τον έναν επιχειρηματία και 162.000 ευρώ για τον τρίτο της παρέας.

Για το 2021, οι φόροι με τις προσαυξήσεις φτάνουν, αντίστοιχα, τα 115.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο πρώτους μετόχους και τα 82.000 ευρώ για τον τρίτο μέτοχο. Δηλαδή, ο καλλιτέχνης καλείται να πληρώσει συνολικά 376.000 ευρώ, ο ένας επιχειρηματίας 383.000 και ο άλλος 244.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν ήδη ξεκινήσει και κάνουν φύλλο και φτερό τα συνολικά φορολογικά δεδομένα των τριών μετόχων -δηλαδή, τις κινήσεις τους πλέον της συμμετοχής τους στην εταιρεία της Μυκόνου-, ενώ αναμένεται και η άσκηση ποινικών κυρώσεων για τα ανωτέρω αδικήματα φοροδιαφυγής.