Νέο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες με σχολική εκδρομή που απασχολεί την Αστυνομία σημειώθηκε στα Ιωάννινα.

Πέντε ανήλικοι μαθητές Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή στην πόλη της Ηπείρου, συνελήφθησαν από την αστυνομία για διάφορες παραβατικές συμπεριφορές. Οι μαθητές, ηλικίας 16 και 17 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια ελέγχου, τέσσερις 16χρονοι μαθητές αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς, ασκώντας βία εναντίον τους και προσπαθώντας να διαφύγουν. Ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν. Λίγο αργότερα, ένας 17χρονος μαθητής συνελήφθη για κατοχή δύο αυτοσχέδιων τσιγάρων με κάνναβη και πλαστικού τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης.

Για το περιστατικό κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας οι υπεύθυνοι καθηγητές των σχολικών εκδρομών, καθώς και οι γονείς των μαθητών. Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η σύλληψη των μαθητών και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν θίγουν σημαντικά ζητήματα, όπως η βία κατά των αστυνομικών, η χρήση ναρκωτικών από ανήλικους και η ευθύνη των ενηλίκων για την εποπτεία τους. Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια των παραβατικών συμπεριφορών και να οδηγήσει στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Ιωάννιν