Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών Ελλάδος, Στράτος Μαυροειδάκος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Ξενάκη, με αφορμή τον θάνατο του ειδικού φρουρού μετά από κατάρρευση κτηρίου στον Πειραιά.

*Διαβάστε εδώ: Πειραιάς: Πώς συνέβη η αδιανόητη τραγωδία με τον 31χρονο νεκρό αστυνομικό σε υπό ανακαίνιση κτίριο - Συμπλήρωνε μεροκάματο σε φορτηγό

«Είναι υποκρισία αυτό που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια, που η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια στους αστυνομικούς που κάνουν και δύο και τρεις δουλειές. Ο συνάδελφος μας αυτός μπήκε στην Αστυνομία το 2019, από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε στην ομάδα ΔΙΑΣ και έκανε όλα αυτά τα χρόνια δεύτερη δουλειά. Ήταν και ντελίβερας, ήταν και σερβιτόρος και τώρα δούλευε σε οικοδομή, δεν ήταν κάποιος γιατί έχουμε και διεφθαρμένους στο Σώμα, ευτυχώς λίγους, που επέλεξε την «εύκολη» λύση, επέλεξε τίμια και με αξιοπρέπεια να δουλεύει. Ο άνθρωπος αυτός πάλευε για την επιβίωσή του», είπε αρχικά.

«Οι περισσότεροι αστυνομικοί κάνουν δύο και τρεις δουλειές. Πώς αυτόν τον αστυνομικό τον θέλει η πολιτεία μετά να είναι άκρως επαγγελματίας στη δουλειά του αν δεν τον πληρώνει σωστά;», αναρωτήθηκε.

«Με 900€ χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα ένας αστυνομικός με δύο παιδιά χωρίς να δουλεύει η σύζυγός του από την επαρχία, πώς θα επιβιώσει; Σε χώρες της ΕΕ ο μισθός ενός αστυνομικού κυμαίνεται από 1.800 έως 4.000€, χωρίς τα ειδικά επιδόματα», επισήμανε.

Ο Στράτος Μαυροειδάκος στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή            17-04-24