Πραγματικό χάος και αναστάτωση επικρατεί στο νησί της Νισύρου στο πλαίσιο της διερεύνησης μίας σοβαρής καταγγελίας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ενός 10χρονου αγοριού.
Στο επίκεντρο βρίσκονται όχι μόνο ο 50χρονος αρχαιοφύλακας, ο οποίος ερευνάται για την παραπάνω καταγγελία, όπως και για ακόμη πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις (βρίσκονται σε επίπεδο γνωστοποίησης και δεν έχουν ακόμη καταγγελθεί επίσημα), αλλά και ο πατέρας του παιδιού, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα και απειλείται με απέλαση!

Διαβάστε ακόμα: Νίσυρος: ΕΔΕ για τον αρχαιοφύλακα που καταγγέλθηκε για ασέλγεια παιδιού - ''Έπεσα σε παγίδα''


Νίσυρος: Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από επίσημη ενημέρωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» προς την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ένας αντιδήμαρχος της Νισύρου κάλεσε σε ειδική γραμμή και κατήγγειλε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστη έναν 50χρονο αρχαιοφύλακα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω άνδρας φέρεται να προσκάλεσε τέσσερα ανήλικα παιδιά στο σπίτι του προκειμένου να τους δείξει... καρέκλες μασάζ, τις οποίες ισχυρίστηκε πως κατέχει. Από τα τέσσερα παιδιά, μόνο ένα δεκάχρονο τον ακολούθησε.

Από τη διερεύνηση του περιστατικού διαπιστώθηκε πως ο 50χρονος επέδειξε άσεμνες φωτογραφίες ή βίντεο στο δεκάχρονο. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν την ίδια ημέρα από τη στιγμή που έλαβαν την καταγγελία. Ήταν στις 15 Απριλίου όπου κίνησαν τις διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.


Αρνείται τις κατηγορίες

Όπως διαπιστώθηκε, το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 12 του μήνα και ως εκ τούτου είχε παρέλθει η διορία του αυτοφώρου. Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τόσο τον 50χρονο αρχαιοφύλακα, όπως και κάποιον γονέα του 10χρονου.

Ο 50χρονος προσήλθε στο αρμόδιο τμήμα κι εξετάστηκε από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εργαζόμενος στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής αρνείται τις κατηγορίες.

Παρ’ όλα αυτά, οι Αρχές κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως και το τάμπλετ, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε προκειμένου να επιδείξει το πορνογραφικό υλικό στο δεκάχρονο. Οι συσκευές εστάλησαν στην Αθήνα και στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου θα εξεταστούν από τους ειδικούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Τώρα, το μεγάλο μπέρδεμα προέκυψε κατά την κατάθεση του πατέρα του δεκάχρονου παιδιού, καθώς διαπιστώθηκε πως ο αλβανικής καταγωγής άνδρας δεν έχει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Σαν να μην έφτανε αυτό, εκκρεμεί εις βάρος του απαγόρευση εισόδου στη χώρα, καθώς είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν. Είχε, μάλιστα, ληφθεί το διοικητικό μέτρο της απέλασης, ωστόσο, κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα και πάλι με παράνομο τρόπο.

Ο Αλβανός πατέρας κατήγγειλε μεν το περιστατικό στις Αρχές, ωστόσο, εκείνες ήταν υποχρεωμένες να τον συλλάβουν. Το σκηνικό αυτό αναστάτωσε μερίδα των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν προκειμένου να απαιτήσουν την τιμωρία του 50χρονου και την απελευθέρωση του πατέρα.

Παρ’ όλες τις αντιδράσεις πάντως, οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., είχαν φροντίσει ήδη να δώσουν διορία στον πατέρα του παιδιού-θύματος, αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Έτσι, ο αλβανικής καταγωγής πατέρας έχει 25 ημέρες διορία, άνευ κράτησης, να διευθετήσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Παράλληλα, έστειλαν τον πατέρα και το δεκάχρονο παιδί στην γειτονική Κω, προκειμένου το νεαρό αγόρι να καταθέσει και να εξεταστεί ενώπιον ψυχολόγου.


Μεγαλύτερες προεκτάσεις

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή Γυμνασίου-Λυκείου του νησιού Γιάννη Κουλάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τα όσα έχει ακούσει είναι χειρότερα απ’ όσα έχουν καταγγελθεί. Εκτιμά, δε, πως υπάρχουν τουλάχιστον πέντε με έξι ακόμη περιστατικά, τα οποία δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια: «Ο φύλακας δεν είναι από τη Νίσυρο, έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνος του είναι στο νησί, η οικογένειά του είναι στην Αθήνα... Σήμερα έρχεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοίχτηκαν και μίλησαν. Ενδεχομένως, οι προεκτάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες. Τα πράγματα, δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγουν και στην πορεία είναι πολύ χειρότερα» είπε.

Και συμπλήρωσε: «Σίγουρα είναι πάνω από έξι τα παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας».

Στο μεταξύ, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη δόθηκε εντολή να τεθεί σε αναστολή ο 50χρονος αρχαιοφύλακας, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime